Πέντε διαδεδομένοι μύθοι για τις γυναίκες των ναυτικών

Αν είσαι γυναίκα ενός ναύτη θα πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι θα περάσεις το μισό χρόνο μακρυά από το ταίρι σου, το οποίο εργάζεται σκληρά και υπό επικίνδυνες συνθήκες για να μπορέσετε να έχετε μια άνετη ζωή τον υπόλοιπο μισό χρόνο. Αυτή η συνθήκη είναι σίγουρα επίπονη και δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη από κάθε γυναίκα. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι ότι αυτή η γυναίκα θα έχει να αντιμετωπίσει τα κυρίαρχα στερεότυπα των μη ναυτικών σχετικά με το ποιόν της, στερεότυπα που πηγάζουν ακριβώς από αυτήν την συνθήκη. Ας μελετήσουμε λοιπόν από κοντά 5 κυρίαρχους μύθους για τις γυναίκες των ναυτικών, που όπως όλοι οι μύθοι περισσότερη σχέση έχουν με την φαντασία παρά με την πραγματικότητα:

1.Κλαίνε πολύ:

Ο μεγαλύτερος μύθος για τις γυναίκες των ναυτικών είναι ότι κλαίνε πολύ. Αυτό δεν ισχύει. Πρόκειται αντίθετα για έναν άνθρωπο με ισχυρό χαρακτήρα. Προσπαθεί όχι μόνο να παραμείνει χαρούμενη, αλλά και να κρατήσει την οικογένειά του ναυτικού, επίσης, χαρούμενη και ψυχικά δυνατή. Δεν αφήνει τα μέλη της οικογένειας της να συνειδητοποιήσουν την απουσία του και προσπαθεί πάρα πολύ να παίξει το ρόλο του άντρα. Θα μπορούσε να αισθανθεί αδυναμή κατά καιρούς αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ναυτικός της είναι πάντα μέσα στην καρδιά της και θα επιστρέψει σύντομα.

2.Μοναχική ψυχή

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γυναίκες των ναυτικών είναι μοναχικά ψυχές. Ζουν τη μισή ζωή τους μόνες, χωρίς τους συζύγους τους, κάτι που τους κάνει να αισθάνονται μοναξιά όλη την ώρα. Αυτή είναι απλά μια παρανόηση. Οι σύζυγοι των ναυτικών δεν είναι ποτέ μόνες, θα βρίσκονται σε επαφή με τους ναύτες τους μέσω mails, τηλεφωνημάτων και άλλους τρόπους επικοινωνίας, και ποτέ δεν θα αφήσουν την απόσταση να επηρεάσει τη σχέση τους με οποιοδήποτε κόστος. Επίσης πώς μπορούν να είναι μοναχικές ψυχές από τη στιγμή που έχουν τις οικογένειές τους μαζί τους; Ξέρουν ότι έχουν πολύ μεγάλο μέρος της ευθύνης και εκτελούν το ρόλο τους φροντίζοντας την οικογένειά του.

3.Ανικανοποίητη σεξουαλική ζωή

Μπορεί να μην το λένε ανοιχτά λόγω ευγένειας, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αυτό το μύθο στο μυαλό τους ότι η γυναίκα του ναυτικού δεν έχει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, λόγω της απουσίας του ναυτικού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ούτε αυτό όμως ισχύει. Είναι πάρα πολύ ευχαριστημένες με τη σεξουαλική τους ζωή. Κι αυτό γιατί όταν ο ναυτικός επιστρέφει στο σπίτι, οι δύο τους μοιράζονται ευχάριστες στιγμές μαζί και κάθε φορά που επιστρέφουν, ο ενθουσιασμός τους είναι διπλάσιος και ειλικρινής. Όπως και να έχει περνάν πολύ καλύτερο από το να είχαν μια άψυχη επαφή κάθε μέρα…

4.Δεν εργάζονται και είναι σπάταλες

Οι μη ναυτικοί νομίζουν ότι οι ναυτικοί βγάζουν τόσο πολλά λεφτά ώστε οι σύζυγοί τους όχι μόνο δεν χρειάζεται να εργαστούν, αλλά ξοδεύουν και τα χρήματα του συζύγου τους σε αγορές και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Η εικόνα αυτή είναι λάθος. Ο καθένας θέλει να κάνει τη ζωή του να αξίζει. Όλοι έχουμε στόχους και όνειρά του να γίνουμε κάτι στη ζωή, το ίδιο κάνουν και αυτές. Στην πραγματικότητα, θα λέγαμε ότι απλά έχουν μια ειδικού τύπου ελευθερία να κάνουν την εργασία που τους αρέσει. Σέβονται τα κερδισμένα με κόπο χρήματά του συζύγου τους και γνωρίζουν πολύ καλά πώς να τα αποταμιεύσουν.


5.Είναι άπιστες

Είναι ευρύτερα κοινή πεποίθηση είναι ότι οι γυναίκες των ναυτικών δεν είναι ιδιαίτερα πιστές στους συζύγους τους και πηγαίνουν και με άλλους άντρες. Έχουμε όμως αναρωτηθεί μήπως συμβαίνει το ίδιο με τις συζύγους των μη ναυτικών ακόμη και όταν οι πολυαγαπημένοι σύζυγοι τους δεν πλέουν μακρυά; Τι άνευ νοήματος παρανόηση! Η ρίζα της κάθε σχέσης είναι η εμπιστοσύνη. Χωρίς εμπιστοσύνη καμιά σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όταν κάποια είναι πραγματικά αφοσιωμένη στο άλλο της μισό, δεν της περνά η σκέψη να τον “κερατώσει”, ανεξάρτητα του πόσο μακριά είναι. Θα είναι πάντα πιστή, γιατί ξέρει ότι είναι στη θάλασσα, ρισκάροντας τόσα αυτήν, την οικογένειά της και την καλή ζωή της. Δεν χρειάζεται κανένα άλλο άντρα να την ικανοποιήσει, το μόνο που την ανησυχεί είναι αν είναι καλά ο ναύτης της.

Εν κατακλείδι:

Η γυναίκα ενός ναυτικού είναι από τις πιο γενναίες στην γη και αναλαμβάνει το ρόλο δύο κατά την απουσία του συζύγου της. Έχει σκληρό χαρακτήρα, είναι σωματικά δυνατή και ψυχολογικά ισχυρή, δεν χρειάζονται καμία συμπάθεια, παρά μόνο το σεβασμό όλων μας. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να δίνουμε βάση στους μύθους που κυκλοφορούν, η ζωή της είναι σκληρή και μόνο ισχυρές γυναίκες μπορούν να αντεπεξέλθουν στον ρόλο τους. Αυτό δεν είναι εύκολο για κάθε άτομο. Έχουν όλα αυτά τα προσόντα τα οποία μόνο οι βασίλισσες έχουν γι ‘αυτό, δεν πρέπει να μας κάνει έκπληξη όταν ακούμε έναν ναύτη να την αποκαλεί ακριβώς έτσι: Βασίλισσα του.

Διαβάστε ακόμα