Πυρκαγιά σε κοντέινερ με άνθρακα στο πλοίο MSC Katrina

MSC_Katrina[adsanity id=33860 align=alignnone /]Το βράδυ του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου, ξέσπασε πυρκαγιά σε πλοίο που μετέφερε επικίνδυνο φορτίο κλάσης Α στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά της νήσου Helgoland, στη Γερμανία.

Το μήκους 366 μέτρων και 139.439 dwt πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Katrina έπιασε φωτιά, ενώ έπλεε από την Αμβέρσα στο Αμβούργο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα κοντέινερ που περιείχε άνθρακα και εξαπλώθηκε και σε άλλα τριγύρω, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η την εκπομπή πολύς θερμότητας και καπνού.

Το πλήρωμα προσπάθησε να περιορίσει τη φωτιά και στη συνέχεια βοηθήθηκαν από δύο πυροσβεστικές ομάδες από το Cuxhaven που απεστάλησαν πάνω σε δυο σκάφη του λιμενικού, και οι οποίες εντέλει κατάφεραν να κατασβήσουν την πυρκαγιά. Στο σημείο κατέφθασε επίσης ένα ελικόπτερο κι ένα σκάφος περιορισμού ενδεχόμενης περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Δύο ναυτικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Η κατάστασή τους είναι καλή και δεν αντιμετωπίζουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Το MSC Katrina, αφού επιθεωρήθηκε από τις τοπικές αρχές, προχώρησε στο Αμβούργο, όπου και εκφόρτωσε τα κατεστραμμένα εμπορευματοκιβώτια. Τέσσερις πυροσβέστες και ένας γιατρός παρέμειναν επί του πλοίου προληπτικά, μέχρι το πλοίο να φτάσει στο Αμβούργο.

Δεν υπήρξαν παραπάνω πληροφορίες για κάποιου είδους περιβαλλοντική ρύπανση, ενώ ούτε το πλοίο φέρει σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε ακόμα