Πυρκαγιά σε πλοίο της Maersk μετά από “σοβαρή σύγκρουση” [pics+vid]

Safmarine_Meru
Το πλήρωμα του πλοίου Safmarine Meru της Maersk Line εγκατέλειψε το πλοίο μετά από μια “σοβαρή σύγκρουση” στ’ ανοιχτά του Ningbo που προκάλεσε πυρκαγιά στο πλοίο.

Η Maersk Line δήλωσε πως το χωρητικότητας 4.650 teu Safmarine Meru συγκρούστηκε με ένα άλλο containership, το χωρητικότητας 8814 teu και γερμανικής ιδιοκτησίας Northern Jasper, 120 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ningbo τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Μαΐου.

Ανέφερε ότι η σύγκρουση προκάλεσε “σοβαρή ζημία” στην Safmarine Meru και είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, που ανάγκασε τα 22 μέλη του πληρώματος να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Η Maersk είπε ότι είχε λάβει επιβεβαίωση ότι όλοι οι ναυτικοί ήταν σε καλή κατάσταση τόσο όταν βρίσκονταν πάνω στο Northern Jasper, όσο και, στη συνέχεια, που το πλήρωμα μεταφέρθηκε στην ακτή. Το Northern Jasper διοικείται από τη Norddeutsche Reederei H. Schuldt.

Την Κυριακή το Safmarine Meru επέπλεε και είχε αγκυροβολήσει με τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης να βρίσκονται σε εξέλιξη, και παρόλο που δεν υπήρχε ορατή πυρκαγιά, ήταν εμφανής ο καπνός.

“Είμαστε πολύ ανακουφισμένοι που το πλήρωμα μας είναι ασφαλές και δεν έχει υποστεί κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Η ασφάλεια των ανθρώπων μας, στη θάλασσα και στην ξηρά, είναι υψίστης σημασίας για εμάς”, δήλωσε ο Palle Brodsgaard Laursen, επικεφαλής της διαχείρισης πλοίων στη Maersk Line.

“Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η σύγκρουση και η πυρκαγιά. Η προσοχή μας εστιάζεται προς το παρόν στο να εξουδετερωθεί η φωτιά και να αποκτήσουμε πρόσβαση στο πλοίο για να αξιολογήσουμε τις ζημιές στο πλοίο και το φορτίο”, πρόσθεσε.

Το κατασκευασμένο το 2006 Safmarine Meru εξυπηρετούσε τη γραμμή TP18 της Maersk και σύμφωνα με την εταιρεία είχε λιγότερα από 400 γεμάτα container επί του πλοίου κατά τη στιγμή της σύγκρουσης.

37a7527dd426e1fdaaf0b8212abbf846

ca1092c9667f3cd3e3df5fcfa8c50af1

Διαβάστε ακόμα