Πλοίο κοντέινερ της SM Line μπορεί να παραμείνει στον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στον Καναδά για εβδομάδες μετά την βλάβη στη μηχανή του

Ένα νοτιοκορεατικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα μπορούσε να ελλιμενιστεί στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας στη Βικτώρια της Βρετανικής Κολούμπια για «αρκετές εβδομάδες» μετά την βλάβη του στα ανοιχτά της δυτικής ακτής του Καναδά τον περασμένο μήνα.

Το SM Busan μήκους 304 μέτρων έφτασε στον τερματικό σταθμό Victoria Cruise στο Ogden Point στις 2 Ιανουαρίου για την πραγματοποίηση επειγουσών επισκευών, αφού είχε αναχώρησε από το Πόρτλαντ του Όρεγκον με προορισμό του Μπουσάν της Νοτίου Κορέας πριν από τα Χριστούγεννα.

Το πλοίο υπέστη βλάβη στην κύρια μηχανή του και ενώ βρισκόταν εν πλω στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών του νησιού Moresby στις 24 Δεκεμβρίου, με το πλοίο να μπορεί να φτάνει τελικά με μειωμένη ταχύτητα προς τη Βικτώρια υπό τη συνοδεία ενός ρυμουλκού, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων WK Webster.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα γίνει η επανέναρξη του ταξιδιού του και είναι πιθανό να δηλωθεί γενική αβαρία από τον πλοιοκτήτη, σύμφωνα με αναφορά της εταιρείας. Ένας εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής της Greater Victoria είπε ότι το πλήρωμα του SM Busan παραμένει στο πλοίο και συνεργάζεται με τοπικούς οργανισμούς για να αφαιρέσουν τα καύσιμα του πριν γίνουν οι επισκευές που χρειάζονται. Η οργάνωση έγραψε στο Twitter ότι το πλοίο θα μπορούσε να παραμείνει ελλιμενισμένο εκεί για αρκετές εβδομάδες.

Η παρουσία του πλοίου στο Victoria Cruise Terminal, το πιο πολυσύχναστο λιμάνι κρουαζιέρας του Καναδά, στρέφει τα κεφάλια των κατοίκων της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που ένα φορτηγό πλοίο ελλιμενίζεται στον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό και επίσης το πρώτο πλοίο που χρησιμοποιεί τη νέα επέκταση ελλιμενισμού Pier B που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2020.

Το SM Busan λειτουργεί από τη SM Line που εδρεύει στη Σεούλ στη Βορειοδυτική Υπηρεσία του Ειρηνικού (PNS), που συνδέει το Ningbo, τη Σαγκάη και το Busan με το Βανκούβερ, το Σιάτλ και το Πόρτλαντ. Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2007 και έχει χωρητικότητα 6.655 TEU. Ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι το πλοίο μπορεί να αντιμετώπισε προβλήματα με τα καύσιμα του, προκαλώντας τη βλάβη.

Διαβάστε ακόμα