Προσάραξη πλοίου στον ποταμό Κολούμπια των ΗΠΑ

nenita_columbia

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Nenita προσάραξε την Κυριακή στον ποταμό Κολούμπια κοντά στο Skamokawa της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ.

Το Τμήμα Ποταμού Κολούμπια της Ακτοφυλακής στο Γουόρεντον ειδοποιήθηκε στις 3:21 πμ ότι το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Nenita (μήκους 225 μέτρων και υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ), το οποίο μετέφερε δημητριακά και είχε λιγότερα από 300.000 γαλόνια καυσίμων, εμφάνισε μηχανολογική βλάβη και έχασε την πρόωσή του, με αποτέλεσμα να προσαράξει στον ποταμό.

Το πλοίο άρχιζε να μπάζει νερά, αλλά το πλήρωμα κατάφερε να εντοπίσει έγκαιρα το ρήγμα στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης του πλοίου. Το Nenita κατάφερε να ανελκυθει κι έπειτα μεταφέρθηκε στο Kalama της Ουάσινγκτον για έλεγχο και επιθεώρηση από την Ακτοφυλακή.

Δεν υπήρξαν αναφορές για μόλυνση ή τραυματισμούς από την προσάραξη, ενώ η κίνηση των πλοίων στον ποταμό διακόπηκε εν μέρει για λίγες ώρες.

Το πλοίο 76.807 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2006 από την Sasebo Heavy Industries στην Ιαπωνία, είχε ξεκινήσει από το Kalama και κατευθυνόταν προς το Qinzhou της Κίνας.

Διαβάστε ακόμα