Βίντεο: Πυρκαγιά σε πλοίο ferry στην Ιταλία

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέλαβε αυτό που αποκαλεί «σύνθετη διάσωση», αφού έλαβε κλήση κινδύνου από το οχηματαγωγό Ro-Pax της Tirrenia, το Beniamino Carnevale. Το 30χρονο πλοίο παρασύρθηκε στο Τυρρηνικό Πέλαγος εν μέσω καταιγίδας.

«Στη 01.10 π.μ., και ενώ το πλοίο βρισκόταν περίπου επτά μίλια ανοιχτά από τη νήσο Ventotene, η Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος έλαβε ένα σήμα κινδύνου μέσω του ασυρμάτου, ότι υπάρχει φωτιά στο μηχανοστάσιο», δήλωσε η διοίκηση της Guardia Costiera σε μία δήλωση. «Δύο περιπολικά σκάφη, με βάση την Πόνζα και τη Γκαέτα, στάλθηκαν αμέσως στην περιοχή, καθώς και ένα αεροσκάφος ATR 42 της ακτοφυλακής, που πέταξε πάνω από την περιοχή».

Το Ro-Pax, το οποίο έχει χωρητικότητα έως και 73 επιβάτες, είχε αναχωρήσει από τη Νάπολη γύρω στις 8:00 μ.μ. στις 11 Ιανουαρίου με προορισμό το Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Ο καπετάνιος ανέφερε στο Λιμενικό Σώμα, ωστόσο, ότι στο πλοίο επέβαιναν μόνο οκτώ επιβάτες, καθώς και 100 εμπορικά φορτηγά και 22μελές πλήρωμα.

Η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο του πλοίου και τέθηκε υπό έλεγχο από το πλήρωμα και τα πυροσβεστικά συστήματα. Ωστόσο, οι φωτογραφίες δείχνουν εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιά σε ολόκληρο το μηχανοστάσιο. Η ακτοφυλακή είπε ότι η έκταση της ζημιάς κατέστησε «αδύνατη την επανεκκίνηση του συστήματος πρόωσης και ως εκ τούτου την επανέναρξη του ταξιδιού του προς το λιμάνι του Κάλιαρι». Κανένας από το πλήρωμα ή τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.

Οι ιταλικές αρχές εξέτασαν το ενδεχόμενο αποβίβασης των επιβατών πριν επιχειρήσουν να ρυμουλκήσουν το πλοίο στο λιμάνι, αλλά την επιχείρηση δυσχέραιναν οι καιρικές συνθήκες. Το ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης Guarracino, το οποίο χειριζόταν ο Rimorchiatori Napoletani, έφτασε στο ακυβέρνητο πλοίο γύρω στις 7:30 μ.μ. στις 12 Ιανουαρίου και άρχισε να ρυμουλκεί το πλοίο προς το λιμάνι της Νάπολης. Το πλοίο έφτασε στη Νάπολη και ο Νηογνώμονας RINA με την ιταλική ακτοφυλακή έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη φωτιά.

Διαβάστε ακόμα