Σύγκρουση containership της Hanjin και της MSC στη Σιγκαπούρη

hanjin_new_york
Το containership Hanjin New York παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και συγκρούστηκε με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Claudia ανοικτά της Σιγκαπούρης, το απόγευμα της Παρασκευής 30/09, προκαλώντας την πτώση 11 άδειων εμπορευματοκιβωτίων στην θάλασσα.

Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) οι ιδιαίτερα έντονες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την απώλεια ελέγχου επί του πλοίου της Hanjin που ήρθε σε επαφή με την πλώρη του MSC Claudia

“Δέκα άδεια 40-foot container έπεσαν από το Hanjin New York πάνω στην πλώρη του MSC Claudia και ένα άδειο 40-foot container έπεσε στη θάλασσα”, ανέφερε το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο MPA ως απάντηση στα ερωτήματα γύρω από το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ρύπανση ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, η οποία πραγματοποιήθηκε  ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυρά ρεύματα και ανέμοι.

Ένας εκπρόσωπος του MPA είπε ότι και τα δύο πλοία υπέστησαν μικρές ζημιές και μετά από λίγα ήταν ξανά σε θέση να αγκυροβολήσουε με ασφάλεια.

Στις 4 του Οκτωβρίου το site της Hanjin ανέφερε ότι η κατάσταση του Hanjin New York ήταν “σε προετοιμασία πρόσδεσης”.

Διαβάστε ακόμα