Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στο Αμβούργο

Cargo_Vessels_Clash_Hamburg
Δύο φορτηγά πλοία γενικού φορτίου, το με ολλανδική σημαία Eendracht και το με σημαία Γιβραλτάρ Transcapricorn, συγκρούστηκαν στα ανοικτά του Αμβούργου, στις εκβολές του ποταμού Oste, του Έλβα της Γερμανίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου. Από το ατύχημα δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το Eendracht ήταν εν πλω από το Αμβούργο στο Χάρλινγκεν όταν άλλαξε την πορεία του από άγνωστη αιτία και πλησίασε την πρύμνη του πλοίου Transcapricorn, το οποίο μετέφερε παλιοσίδερα από το Ρότερνταμ προς το Τόρνιο.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το κατασκευής 2000 Transcapricorn ωθήθηκε στην όχθη του ποταμού κάτω από τις εκβολές, και πήρε μικρή κλίση. Το πλοίο σύντομα ρυμουλκήθηκε με τη βοήθεια του ρυμουλκού Wulf 7.

Και τα δύο φορτηγά πλοία ήταν σε αξιόπλοη κατάσταση μετά το περιστατικό και προχώρησαν προς το λιμάνι του Cuxhaven, όπου ερευνήθηκαν για τυχόν ζημιές από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς να βρεθεί κάτι που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους. Επιπλέον, οι αρχές δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο ρύπανσης στην περιοχή μετά το ατύχημα.

Αν και το περιστατικό είναι ακόμα υπό διερεύνηση, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα του ατυχήματος, οι αρχές αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων.

Διαβάστε ακόμα