Τα νοσοκομειακά πλοία νέας γενιάς αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε για την περίθαλψη στη θάλασσα

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε για τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, ο Γραμματέας του Ναυτικού (SECNAV) Carlos Del Toro ανακοίνωσε το νέο όνομα για τα νοσοκομειακά πλοία επόμενης γενιάς του Ναυτικού, γνωστά ως Expeditionary Medical Ship (EMS(X)).

Το κορυφαίο πλοίο της νέας κατηγορίας θα ονομάζεται USNS Bethesda (EMS 1), τιμώντας την ιστορία και την κοινότητα των επαγγελματιών υγείας στο Naval Support Activity Bethesda.

Τα πλοία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν ιατρική φροντίδα σε επίπεδο νοσοκομείου με σκοπό την υποστήριξη ναυτικών επιχειρήσεων.

Τα νοσοκομειακά πλοία κλάσης Bethesda έχουν μικρό βύθισμα, που τους επιτρέπει να πλεύσουν και να ελλιμενιστούν σε λιμάνια με ρηχά ύδατα. Θα έρχονται επίσης εξοπλισμένα με θάλαμο πτήσης ικανό να δεχτεί στρατιωτικά ελικόπτερα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ λέει ότι τα πλοία θα έχουν ένα ευρύ φάσμα ιατρικών δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων εντατικής θεραπείας, τρία χειρουργεία, ιατρικό εργαστήριο, ακτινολογική μονάδα, τράπεζα αίματος, οδοντιατρικές υπηρεσίες, υποστήριξη ψυχικής υγείας, πρωτοβάθμια περίθαλψη, ταχεία αντιμετώπιση πολλαπλών συμβάντων, καθώς και επιχειρήσεις μάχης έρευνας και διάσωσης, συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης στη θάλασσα.

Η κύρια αποστολή τους θα είναι η παροχή ταχείας εντατικής θεραπείας στη θάλασσα, ανθρωπιστικής βοήθειας, ανακούφισης από καταστροφές, μη μάχιμες επιχειρήσεις εκκένωσης και ειδικές επιχειρήσεις.

Σε σύγκριση με τα παλαιότερα πλοία τέτοιου τύπου, το USNS Mercy και το USNS Comfort, τα πλοία EMS είναι σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται και να παρέχουν φροντίδα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Είναι ικανά να πλεύσουν με ταχύτητες τουλάχιστον 30 κόμβων, καλύπτοντας μια απόσταση 5.500 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα 24 κόμβων.

Ο γραμματέας Del Toro τόνισε τη σημασία του ονόματος «Bethesda» στην κοινότητα των ενόπλων υπηρεσιών, τονίζοντας το παγκοσμίου φήμης ιατρικό κέντρο που παρέχει εξαιρετική φροντίδα σε αμέτρητα μέλη των υπηρεσιών από το 1942.

Η ιστορία της Bethesda μπορεί να αναχθεί στον Πρόεδρο Franklin Delano Roosevelt, ο οποίος οραματίστηκε ένα Ιατρικό Κέντρο Ναυτικού στις αρχές του 1900. Το Κογκρέσο ενέκρινε κεφάλαια για την κατασκευή του Ναυτικού Ιατρικού Κέντρου το 1937, οδηγώντας στην ίδρυση του Εθνικού Ναυτικού Ιατρικού Κέντρου (NNMC) και των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας στην Bethesda.

Διαβάστε ακόμα