Τέσσερα δεξαμενόπλοια Aframax εξαγόρασε η Capital Maritime & Trading

Θυγατρικές της Capital Maritime & Trading συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, εξαγόρασαν τέσσερα δεξαμενόπλοια aframax διπλού καυσίμου LNG, από έναν όμιλο τραπεζών που εκποιούν περίπου 40 πλοία που ελέγχονταν παλαιότερα από τη ρωσική πλοιοκτήτρια εταιρεία Sovcomflot (SCF Group).

Τα τέσσερα tankers που ανήκουν στο “Green Funnel” στόλο της Sovcomflot είναι το “Alexander” χωρητικότητας 113.170 dwt (πρώην “Gagarin Prospect” & κατασκευή του 2018), το χωρητικότητας 113.226-dwt “Adam” (πρώην “Lomonosov Prospect”, κατασκευής του 2018), το χωρητικότητας 113.170 dwt “Alfred” (πρώην “Mendeleev Prospect”, κατασκευή του 2018) και το χωρητικότητας 113.095-dwt “Albert ” (πρώην “Samuel Prospect”, κατασκευή του 2019).

Δύο από τα πλοία – το Gagarin Prospect και το Samuel Prospect – είχαν ναυλωθεί με μακροπρόθεσμες ναυλώσεις στην ενεργειακή εταιρεία Shell από τη στιγμή που παραδόθηκαν.

Τα πλοία πωλήθηκαν απευθείας από την ING Bank και έναν όμιλο άλλων τραπεζών χρηματοδότησης, ως μέρος της υποχρέωσης τους να σταματήσουν τις υπάρχουσες δανειακές συμβάσεις της ρωσικής Sovcomflot, εξαιτίας των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο εκπρόσωπος της Capital Maritime είπε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει τις συναλλαγές πώλησης και αγοράς.

Διαβάστε ακόμα