Τέσσερις αγνοούμενοι από σύγκρουση πλοίων στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας

sigrousi_ploion_kina
Τέσσερις ναυτικοί ενός πλοίου μεταφοράς άμμου (sand carrier), του Guoliang 399, αγνοούνται από τη στιγμή που αυτό βυθίστηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου μετά τη σύγκρουση του με ένα τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, το Zi Yun, στ’ ανοιχτά της Zhoushan, κοντά στην πόλη Ningbo, στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

Υπήρχαν συνολικά οκτώ μέλη του πληρώματος επί του πλοίου, που διαχειρίζεται από τη Wuhu Guoliang Shipping, όταν η σύγκρουση έλαβε χώρα. Το τάνκερ Zi Yun προσπάθησε να προσπεράσει το Guoliang 399 αλλά, πιθανότατα και λόγω των ισχυρών ρευμάτων στην περιοχή, συγκρούστηκε μαζί του.

Το μήκους 70 μέτρων Guoliang 399 άρχισε να δέχεται εισροή νερού, έχοντας υποστεί μια μεγάλη τρύπα στη δεξιά πλευρά του, που τελικά οδήγησε στη βύθιση του. Τα μέλη του πληρώματος δεν ήταν σε θέση να εκκενώσουν το πλοίο και οι περισσότεροι άρχισαν να πηδάν στην θάλασσα.

Τέσσερα άτομα διασώθηκαν από αλιευτικά σκάφη που περνούσαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην στεριά με ασφάλεια, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς. Σε εξέλιξη βρίσκεται μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το υπόλοιπο πλήρωμα.

Το μήκους 91 μέτρων τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, που διαχειρίζεται από την Shanghai Long-Fuel Corporation, έχει τεθεί υπό κράτηση για περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το τάνκερ δεν έφερε πάντως φορτίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Μέχρι τώρα, δεν έχει υπάρξει αναφορά για περιβαλλοντική ρύπανση, παρά τη μεγάλη ποσότητα άμμου που βρέθηκε στη θάλασσα. Οι αρχές έχουν αποσταλεί ειδικά πλοία να βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρακολουθήσουν τις περαιτέρω εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμα