Το πεντάλεπτο κούνημα του «DODEKANISOS EXPRESS» που προκάλεσε λάθος εντυπώσεις

Χαμός έγινε με ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας 3:57 (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ) λεπτών, που τραβήχτηκε από επιβάτη του «DODEKANISOS EXPRESS» κατά την διάρκεια του δρομολογίου που εκτελούσε από την Σύμη στη Ρόδο.

Τουλάχιστον δύο μεγάλα κανάλια και αρκετές δεκάδες σάιτ παρουσίασαν το βίντεο σαν ένα ”βίντεο τρόμου” με τους επιβάτες να παρακαλούνε να τους σώσουν και όχι σαν ένα βίντεο που απλά κουνήθηκαν αρκετά.

Η εταιρεία δικαίως απάντησε με καυστικό δελτίο τύπου σε όλους όσους -για ένα πεντάλεπτο κούνημα- καταδίκασαν το πλοίο και το πλήρωμα του. Θα ήταν τουλάχιστον ασέβεια προς του ναυτικούς του πλοίου να μην απαντούσε. Άλλωστε είναι αστείο πώς άνθρωποι οι οποίοι ταξιδεύουν μόνο το καλοκαίρι για την Μύκονο και την Σαντορίνη, να γιγαντώνουν τέτοια γεγονότα, τα οποία τον χειμώνα συμβαίνουν κατά κόρων στις Ελληνικές θάλασσες.

Οι επιβάτες που ακούγονται από μέσα, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών παιδιών, είναι πολύ φυσιολογικό να μην αντέχουν στο κούνημα του πλοίου, αλλά σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν κάτι επικίνδυνο για την ζωή τους και την ασφάλεια τους.

Οι μετακινήσεις στα νησιά κατά την διάρκεια του χειμώνα αυτά έχουν. Άλλωστε δεν υπάρχει πλοίο το οποίο δεν κουνάει. Όποιος πει κάτι τέτοιο το πιθανότερο είναι να μην έχει ταξιδέψει ποτέ του ή να ήταν τόσο τυχερός που στις λιγοστές φορές που το έκανε ή θάλασσα ήταν μπουνάτσα!

Πολλά βιντεάκια κυκλοφορούν κάθε χειμώνα και στα οποία βλέπουμε πραγματικά συγκλονιστικά πλάνα με τις προσπάθειες του πληρώματος να δέσουν τα πλοία στα υπανάπτυχτα λιμάνια μας, τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για όλους. οι ναυτικοί με την ναυτοσύνη τους και πολλές φορές παίζοντας την καριέρα τους κορώνα γράμματα, καταφέρνουν και εξυπηρετούν τους χιλιάδες νησιώτες που χωρίς τα πλοία θα ήταν εντελώς απομονωμένοι.

Εγώ θα ήθελα να συγχαρώ όλους εκείνους τους συνάδελφους που με την αυταπάρνηση που δείχνουν, δίνουν ζωή στα νησιά μας. Είναι μεγάλη βλακεία, όσων στο βωμό των κλικ και τις τηλεθέασης, καταφέρνουν και δίνουν έκταση σε ένα συμβάν εντελώς ασήμαντο και που συμβαίνει συνέχεια, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες.

Υ.Γ. Σε γνωστό τηλεπαιχνίδι, η ερώτηση ήταν τι τατουάζ κάνουν συνήθως οι ναυτικοί. Μεταξύ των άλλων απαντήσεων υπήρξε και μία απάντηση η οποία έλεγε ΜΑΧΑΙΡΙΑ! Δεν κατηγορώ τον διαγωνιζόμενο που υπό την πίεση του χρόνου απάντησε έτσι. Επιβεβαιώνεται όμως για μία ακόμη φορά η λάθος εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για το επάγγελμα. Σε αυτό, εκτός από εμάς τους ίδιους, φταίει και η πολιτεία η οποία δεν φρόντισε να ενημερώσει τους πολίτες της πρώτης ναυτιλίας στον κόσμο, για το επάγγελμα του ναυτικού.

c.o.

Διαβάστε ακόμα