Τουλάχιστον 32 νεκροί από την πυρκαγιά σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα

platforma_petreleiou_Τραγικός είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου επιτροπής για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στο μεταξύ, εκφράζονται φόβοι και για πολλούς αγνοούμενους, ενώ τουλάχιστον 40 είναι οι διασωθέντες.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα που ανήκει στην εταιρία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν. Ένας από τους διασωθέντες εχθές, είχε δηλώσει ότι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 80 άνθρωποι. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η εταιρεία, η φωτιά ξέσπασε σε αγωγό που καταστράφηκε από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, η επιχείρηση διάσωσης ήταν εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των κάκιστων συνθηκών που επικρατούσαν στο σημείο. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας 32 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 42 διασώθηκαν εχθές το βράδυ. Η φωτιά στην πλατφόρμα κατασβέστηκε», δήλωσε ο Μιρβάρι Γκακχραμάνλι, της επιτροπής για τα δικαιώματα εργαζομένων.

pronews.gr

Διαβάστε ακόμα