Βύθιση πλοίου στο Φιτζι, διασώθηκε το πλήρωμα

mv_suilven_sinkink_fiji
Το βυθιζόμενο MV Suilven στο λιμάνι της Σούβα

Και τα 30 μέλη του πληρώματος μαζί και οι 4 επιβαίνοντες ενός RoRo πλοίου μεταφοράς εμπορευμάτων διασώθηκαν όταν αυτό βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σούβα, στο Φίτζι, χθες το απόγευμα.

Το κατασκευασμένο το 1974 MV Suilven, άρχισε να παίρνει κλίση λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του στη Σούβα, ερχόμενο από την επαρχία Northern Division. Λέγεται ότι βυθίστηκε μέσα σε μια ώρα, μαζί με τα 25 κοντείνερ που μετέφερε και λίγα φορτηγά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο δεν μετέφερε καθόλου επιβάτες, παρά μόνα 30 μέλη πληρώματος και 4 οδηγούς φορτηγών. Όλοι τους διασώθηκαν από το ρυμουλκό Tug Tanunda που έφτασε πρώτο στο σημείο και κοντινά πλοία.

Οι αρχικές αναφορές από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, Venu Shipping, υποδηλώνουν ότι η αποτυχημένη πρόσδεση των εμπορευματοκιβωτίων πρέπει να συνέβαλε στην βύθιση του RORO πλοίου.

Επί του παρόντος, οι λιμενικές αρχές ασφάλειας του Φίτζι διερευνούν την υπόθεση και τις αιτίες του ατυχήματος, ενώ ζητάνε την προσοχή όσων πλοίων εισέρχονται στο λιμάνι για κοντέινερ που τυχόν επιπλέουν. Επίσης βρίσκονται σε επιφυλακή για να περιορίσουν ενδεχόμενη περιβαλλοντική μόλυνση.

Το με σημαία Νέας Ζηλανδίας πλοίο, διαχειριζόταν από την Σκωτσέζικη Caledonian MacBrayne για 21 χρόνια. Το 2012 ήταν έτοιμο να αποσυρθεί για διάλυση, αλλά τελικά πωλήθηκε στη Venu Shipping για να εξυπηρετήσει τις εμπορικές διαδρομές της εταιρείας που είχε βάση τη Σούβα.

Διαβάστε ακόμα