2000 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν κάτω από κατάστρωμα πλοίου στο Μαϊάμι

Lisanne_cocaine
Η αμερικανική ακτοφυλακή (USCG) βρήκε 2.000 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ένα φορτηγό πλοίο που ήταν δεμένο στην αποβάθρα του Miami River, την Τρίτη αργά το βράδυ.

Οι παράνομες ουσίες βρέθηκαν μέσα σε κρυμμένες καταπακτές στο κατάστρωμα του Lisanne (3.077 dwt, κατασκευής 1983), το οποία είχε φτάσει από την Αϊτή με τα αμπάρια του άδεια.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία των ΗΠΑ είχε πληροφορίες ότι υπήρχαν κρυφά χωρίσματα στο εσωτερικό του πλοίου. Πράγματι μόλις οι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο, ανακάλυψαν περίπου τέσσερις κρυμμένες καταπακτές κάτω από το κατάστρωμα του πλοίου.

Στην αρχή άνοιξαν μικρές τρύπες στο κάλυμμα του αμπαριού. Όταν τράβηξε τρυπάνια τους έξω, βρήκαν λευκή σκόνη. Στη συνέχεια άνοιξαν μεγαλύτερες τρύπες και ανακάλυψαν περίπου 2.000 κιλά κοκαΐνης. Η επιχείρηση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η συνολική αξία της κατασχεμένης ποσότητας υπολογίζεται στα 27 εκατομμύρια δολάρια, δεδομένου ότι κάθε κιλό στην παράνομη αγορά των ΗΠΑ κοστολογείται συνήθως έναντι 20.000 ως 30.000 δολαρίων.

Αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονταν επί του πλοίου έχουν τεθεί υπό κράτηση, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις. Είναι πιθανό να απελαθούν και, κρίνοντας από προηγούμενα περιστατικά, το Lisanne κατά πάσα πιθανότητα θα βυθιστεί.

Διαβάστε ακόμα