Δανία: “Τσάκωσαν” 5 εταιρείες να παραβιάζουν τη νομοθεσία για εκπομπές θείου

Ship_pollution_theio
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Τροφίμων της Δανίας προχώρησε στην αναφορά πέντε ναυτιλιακών εταιρειών στην αστυνομία για την παραβίαση της νομοθεσίας για τις εκπομπές των πλοίων σε θείο.

“ Ο έλεγχος και εφαρμογή των κανόνων για το θείο είναι σημαντικός – τόσο για την υγεία μας και για το περιβάλλον όσο και για να αποφευχθεί ο άνισος ανταγωνισμός για τις επιχειρήσεις που είναι νομοταγείς. Το οικονομικό κέρδος της εξαπάτησης είναι μεγάλη.

Ως εκ τούτου, έχουμε προβεί σε έναν ενισχυμένο έλεγχο της περιεκτικότητας σε θείο των καυσίμων των πλοίων”, δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος και τροφίμων Esben Lunde Larsen.

Οι έλεγχοι διενεργούνται από τη Δανική Ναυτιλιακή Αρχή για λογαριασμό της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος με δείγματα πετρελαίου που ελήφθησαν από τα πλοία στα λιμάνια της Δανίας. Τα δείγματα αναλύονται για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε θείο. Οι έλεγχοι συμπληρώνονται από εναέρια επιτήρηση μέσω ενός “ανιχνευτή” που είναι εγκατεστημένος στη Γέφυρα Great Belt και ενός μικρού αεροπλάνου που μπορούν να “μυρίσουν’ και να εντοπίσουν τα πλοία που κάνουν χρήση παράνομων καυσίμων στα χωρικά ύδατα της Δανίας.

Από τον Ιανουάριο του 2015 οι δανικές αρχές έχουν λάβει και αναλύσει πάνω από 200 δείγματα πετρελαίου. Όπως και οι πέντε, άγνωστες προς το παρόν, εταιρείες που παραβίασαν πρόσφατα τη νομοθεσία ECA, μια ακόμα εταιρεία είχε αναφέρθηκε στην αστυνομία το προηγούμενο έτος, για τον ίδιο λόγο.

Διαβάστε ακόμα