Δύο Βιετναμέζοι ναυτικοί σκότωσαν καπετάνιο και μηχανικό νοτιοκορεάτικου πλοίου

fishing_vessel_murder
Το νοτιοκορεάτικο αλιευτικό σκάφος Kwang Hyun 803 πάνω στο οποίο έλαβε χώρα η δολοφονία

Δύο Βιετναμέζοι ναυτικοί σε ένα Νοτιαοκορεάτικο αλιευτικό σκάφος στον Ινδικό Ωκεανό φέρεται να μαχαίρωσαν θανάσιμα τον καπετάνιο του πλοίου και τον μηχανικό πάνω σ’ έναν καυγά, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα.

Οι δύο 32χρονοι αφοπλίστηκαν από άλλα μέλη του πληρώματος που στη συνέχεια τους κλείδωσαν στο σκάφος καθώς αυτό έπλεε προς την πρωτεύουσα των Σεϋχέλλες Victoria, σύμφωνα μ’ έναν αξιωματούχο της ακτοφυλακής στο Busan, μια πόλη στα νότια της Νότιας Κορέας.

Η επίθεση εναντίον του καπετάνιου και του μηχανικού έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) και αναφέρθηκε στην ακτοφυλακή από τον ιδιοκτήτη του πλοίου που βρίσκεται στο Busan.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Βιετναμέζοι ναυτικοί ήταν μεθυσμένοι κατά τη στιγμή του συμβάντος. “Λέγεται ότι ήταν δυσαρεστημένοι με τις εντολές που δίνονταν από τα κορεάτικα αφεντικά”, ανέφερε τηλεφωνικά ο αξιωματικός της ακτοφυλακής Kim In-ho, προσθέτοντας ότι το ακριβές κίνητρο τους είναι υπό διερεύνηση.

Οι λιμενικές αρχές της Νότιας Κορέας θα αποστείλουν μια ανακριτική ομάδα στο νησιωτικό κράτος, την Τρίτη, και οι ύποπτοι θα οδηγηθούν πίσω στην Νότια Κορέα, δήλωσε ο Κιμ.

Διαβάστε ακόμα