Επανεμφάνιση πειρατών στο Κόλπο της Γουινέας

Armed_pirates_gulf_of_guinea
Πληθαίνουν τα μηνύματα ότι η σύντομη περίοδο ηρεμίας στον Κόλπο της Γουινέας έχει λήξει, καθώς μια ομάδα πειρατών προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ένα βαριά φορτωμένο τάνκερ, ενώ αυτό διέσχιζε τη θάλασσα ανοικτά των ακτών του Τόγκο.

Sύμφωνα με το Κέντρο Ναυτικού Εμπορίου και ανταλλαγής πληροφοριών για τον Κόλπο της Γουινέας (MTISC-GoG) oι πειρατές που επέβαιναν σε μητρικό σκάφος με δύο λέμβους κυνήγησαν το δεξαμενόπλοιο για περίπου 20 λεπτά, .

Το MTISC-GOG ανέφερε ότι το πλήρωμα του τάνκερ διεξήγαγε μανούβρες αποφυγής σε μέγιστη ταχύτητα, χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού και σήμανε την μπουρού, αναγκάζοντας τους πειρατές να σταματήσουν την καταδίωξη.

Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η τελευταία επίθεση έρχεται μόλις ένα μήνα μετά από μια σειρά επιθέσεων στον Κόλπο της Γουινέας, όταν πειρατές προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δεξαμενόπλοια που διέσχιζαν την περιοχή.

Στις 5 και 7 Μαΐου, ταχύπλοα που μετέφεραν ένοπλους πειρατές κυνήγησαν και πυροβόλησαν δύο διαφορετικά δεξαμενόπλοια που έπλεαν εκεί.

Οι επιθέσεις ματαιώθηκαν λόγω της παρουσίας ναυτικού προσωπικού που ήταν πάνω στα πλοία και την εφαρμογή αντι-πειρατεικών μέτρων κι έτσι κανείς επιβαίνων δεν έπαθε κάτι.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση για διαρροή πληροφοριών σε πειρατές στη Γουινέα

Διαβάστε ακόμα