Η «μάχη» του καπετάνιου να δέσει το πλοίο και τα ακατάλληλα λιμάνια

Το βίντεο του «Blue Star Paros» που δίνει «μάχη» για να δέσει στο λιμάνι της Τήνου, έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα κάθε χειμώνα.

Ο πλοίαρχος και τα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και όλοι μα όλοι θαυμάζουμε την ικανότητα και τον επαγγελματισμό τους, ώστε να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες επιβάτες με ασφάλεια και συνέπεια.

Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει η ίδια η πολιτεία να προστατέψει αυτούς τους ανθρώπους από το να παίζουν κορώνα γράμματα την καριέρα τους και την ζωή όσων βρίσκονται επάνω σε αυτά τα πλοία.

Τα περισσότερα λιμάνια είναι ακατάλληλα για να προσεγγίζονται με τέτοιου είδους κακοκαιρίες και από τέτοιου μεγέθους πλοία. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, όλοι θα πέσουν να φάνε πρώτα τον καπετάνιο και το πλήρωμα.

Η ικανότητα και η ναυτοσύνη του Έλληνα ναυτικού μπορεί να καλύπτει την ακαταλληλότητα των λιμανιών, δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει οι υπεύθυνοι να επαναπαύονται επάνω σε αυτό.

Είμαστε μία χώρα με εκατοντάδες νησιά και τεράστια ναυτική ιστορία και είναι επιεικώς απαράδεκτο να υπάρχουν τέτοια λιμάνια.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Διαβάστε ακόμα