Χρήση drones για ανεφοδιασμό των πλοίων της δοκιμάζει η Maersk

drone_maersk2
Ο ναυτιλιακός κολοσσός της Maersk αναζητά τρόπους για να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πιο γνωστά ως drones, για να παραδίδει εξοπλισμό σε πλοία και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια δοκιμή μέσα στο έτος, μετά τη χρήση της τεχνολογίας, τον Ιανουάριο για την παράδοση ενός πακέτου με μπισκότα σε ένα δεξαμενόπλοιο που έπλεε στη θάλασσα.

“Η εταιρεία μελετά τρόπους για να επεκτείνει τη χρήση των drones και σχεδιάζει μια μεγαλύτερη δοκιμή αργότερα μέσα στο το έτος”, δήλωσε ο Markus Kuhn, διευθυντής της αλυσίδας εφοδιασμού της Maersk.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία έκανε ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος να πετάξει 250 μέτρα από μία από τις φορτηγίδες της σε ένα τάνκερ και να αφήσει ένα μικρό φορτίο μπισκότων. Τώρα, ανεβάζοντας τον πήχη, αναζητά μια άλλη εταιρεία κατασκευής drone για μια δοκιμαστική πτήση που θα μεταφέρει ένα πακέτο 10 κιλών για 10 χιλιόμετρα.

Η δοκιμή αυτή κατέχει ένα κομβικό ρόλο στα πλάνα της Maersk, που έχουν να κάνουν με τον εφοδιασμό του στόλου των δεξαμενόπλοιων, εξεδρών πετρελαίου, πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και άλλων σκαφών, σύμφωνα με μια έκθεση της IDG News Service.

Αν καταφέρει να μεταφέρει 10 κιλά στο τεστ που θα πραγματοποιήσει θα έχει μια βασική χειροπιαστή απόδειξη ότι μπορεί να προμηθεύσει με πιο πιο σημαντικά εργαλεία απομακρυσμένα πλοία. Το βάρος αντιστοιχεί σε πολλές από τις σημαντικές παραδόσεις εξοπλισμού που πραγματοποιεί σε πλοία της.

Τα οφέλη από τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών για ανεφοδιασμό των πλοίων είναι αρκετά προφανή. Εάν λειτουργήσει, η Maersk θα είναι σε θέση να περιορίσει σημαντικά το κόστος της αποστολής ολόκληρων πλοίων ανεφοδιασμού για να μεταφέρουν τον εξοπλισμό σε ένα τάνκερ που πλέει σε μακρινή απόσταση. Αυτό συμβαίνει περισσότερο από ό,τι φαντάζεται κανείς, διότι κάθε χώρα έχει τους δικούς του κανόνες για την προστασία των πτητικών φορτίων.

Διαβάστε ακόμα