Κινούμενη με φυσικό αέριο η νέα ναυαρχίδα της Brittany Ferries

H Brittany Ferries ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προχώρησε σε παραγγελία ενός κινούμενου με φυσικό αέριο κρουαζιερόπλοιου για να αντικαταστήσει την τρέχουσα ναυαρχίδα της εταιρείας, Pont­ven.

Η Brittany Ferries και η STX France έχουν εργαστεί μαζί για δύο χρόνια μελετώντας κατά πόσο είναι εφικτή η τροφοδοσία ενός κρουαζιερόπλοιου με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Το νέο πλοίο, που κοστίζει περίπου 270 εκ. Ευρώ (370 εκ. δολάρια) θα κατασκευασθεί από την STX France στο St Nazaire και θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη της άνοιξης του 2017.

Με μήκος 210 μέτρα, το σκάφος θα είναι το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου της Βρετάνης και ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που κινούνται με φυσικό αέριο στον κόσμο.

Το νέο σκάφος θα δραστηριοποιηθεί στη γραμμή Πόρτσμουθ ­ St Malo, γεγονός που το καθιστά το πρώτο πλοίο με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που θα κινείται με φυσικό αέριο.

Ο Mike Bevens, εμπορικός διευθυντής της επιχείρησης, σχολιάζει: “Αυτό αντιπροσωπεύει μια τεράστια επένδυση που θα ωφελήσει όχι μόνο τους πελάτες μας αλλά και το περιβάλλον. Σε αντίθεση με άλλες μορφές μεταφοράς, όπως αεροσκάφη ή τρένα, κάθε ένα από τα πλοία μας είναι διαφορετικό, το καθένα να έχει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Αυτή η προσθήκη στο στόλο μας δεν θα αποτελεί μια εξαίρεση, αλλά θα ενσωματώνει όλα τα βέλτιστα χαρακτηριστικά των άλλων σκαφών μας, ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία.

Κανένα άλλο πλοίο στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα το συναγωνίζεται στην προσφορά τέτοιου εύρους ανέσεων και η καθέλκυση του θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής στα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια.”

Τεχνικές πληροφορίες

Μήκος: 210 μέτρα
Πλάτος: 32 μέτρα
Βύθισμα: 7 μέτρα
Ολική χωρητικότητα: 52.500
Μέγιστη ταχύτητα: 24,5 knots
Διπλή δυνατότητα προώθησης καυσίμων με πετρέλαιο εσωτερικής καύσης πλοίων ως back up
Αριθμός καταστρωμάτων: 12
Αριθμός επιβατών: 2.474
Αριθμός πληρώματος: 189
Αριθμός καμπίνων: 675, συμπεριλαμβανομένων 12 σουίτες για τη διοίκηση, 51 καμπίνες Deluxe,
30 φιλικές προς τα κατοικίδια καμπίνες, 15 προσβάσιμες από αναπηρικά καροτσάκια καμπίνες
Χωρητικότητα γκαράζ: 800 αυτοκίνητα ή μεικτά, για παράδειγμα, 325 αυτοκίνητα συν 80 μονάδες φορτίου

Διαβάστε ακόμα