Λευκός καρχαρίας κατασπαράζει φώκια στο Σαν Φραντσίσκο (video)

leukos_karxarias

Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες δείχνει έναν μεγάλο λευκό καρχαρία να επιτίθεται σε μια φώκια στ’ ανοιχτά του Αλκατράζ μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών. Η επίθεση θεωρείται η πρώτη απειλητική εμφάνιση καρχαρία στην πρόσφατη ιστορία του San Francisco Bay.

Το πρωτότυπο βίντεο της επίθεσης έγινε σύντομα viral, φθάνοντας πάνω από 800.000 προβολές σε μόλις τρεις ημέρες. Αλλά αυτό το βίντεο αρχίζει τη στιγμή που ο καρχαρίας είχε ήδη αρχίσει να τρώει το γεύμα του. Τώρα αυτό το νέο βίντεο που έχει τραβηχτεί από τo πλοίο της Alcatraz Cruises Hornblower Hybrid δείχνει την επίθεση από την αρχή, όταν ο καρχαρίας πετάγεται έξω από το νερό για να κατασπαράξει το θήραμά του.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες δεν επισκέπτονται συχνά το κόλπο, αν και δεν είναι κάτι εντελώς ανήκουστο. Φέτος ειδικότερα, πιθανώς λόγω του Ελ Νίνιο, έχει σημειωθεί σημαντική άνοδος των εμφανίσεων του μεγάλου λευκού καρχαρία μέσα και γύρω από το Μόντερεϊ Μπέι και εκτός του Σαν Φρανσίσκο, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα σαν αυτό.

Παρακάτω είναι η uncut εκδοχή της επίθεσης:

Και εδώ είναι το αρχικό viral βίντεο της επίθεσης:

Διαβάστε ακόμα