Με ασφάλεια έφτασε στη Σομαλία για ανθρωπιστική βοήθεια το πλοίο Evangelia L

EVANGELIA-L
Το Evangelia L, ένα πλοίο του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ, μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με το Επιχειρησιακό Στρατηγείο καταπολέμησης πειρατείας της ΕΕ (OHQ) και το πολεμικό πλοίο του κινέζικου ναυτικού, CNS Xiangtan, έφτασε με ασφάλεια στο λιμάνι της Berbera.

Το Evangelia L είχε ναυλωθεί από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λιμάνι της Σομαλίας.

Μετά από τηλεφωνήματα μεταξύ του Επιχειρησιακού Στρατηγείου της ΕΕ και των κινέζικων ναυτικών αρχών, συμφωνήθηκε ότι το CNS Xiangtan θα συναντιόταν με το Evangelia L στο λιμάνι του Τζιμπουτί και θα το συνόδευε μέχρι το Berbera, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του απέναντι στο ενδεχόμενο πειρατικής επίθεσης.

Μιλώντας για τη συνεργασία, ο διοικητής δυνάμεων της επιχείρησης Atalanta, ο Υποναύαρχος Kaack, δήλωσε: “Η ασφαλής άφιξη του Evangelia L στο Berbera καταδεικνύει και πάλι το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι ναυτικές δυνάμεις καταπολέμησης της πειρατείας εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν να κρατήσουν τους ναυτικούς ασφαλείς”.

Από την στιγμή που η επιχείρηση Atalanta ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008, το 100% των πλοίων του WFP που διέρχονται κατά μήκος των ακτών της Σομαλίας έχουν παραμείνει ασφαλή από τους πειρατές.

Διαβάστε ακόμα