Με επιτυχία στέφθηκε επιχείρηση διάσωσης του Ολλανδικού πλοίου ανοιχτά της Νορβηγία

Παρά  τις δύσκολες καιρικές συνθήκες μια κοινή επιχείρηση διάσωσης Νορβηγίας-Ολλανδίας κατάφερε να ρυμουλκήσει με ασφάλεια την Πέμπτη το εγκαταλελειμμένο ολλανδικό φορτηγό πλοίο που βρισκόταν στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας.

Το Eemslift Hendrika, ένα πλοίο νηολογημένο στην Ολλανδία, σχεδιασμένο να μεταφέρει μεγάλα σκάφη, ελλιμενίστηκε με ασφάλεια στο λιμάνι αργά το απόγευμα στη δυτική πόλη του Alesund.

«Τέλος καλό όλα καλά, τα πράγματα γίναν όπως έπρεπε », δήλωσε ο καπετάνιος Sverre Aas από τη νορβηγική ακτοφυλακή, όπως αναφέρεται από τον νορβηγικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK.

Τα 12 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με ελικόπτερο αργά τη Δευτέρα μετά από διακοπή ρεύματος στον κύριο κινητήρα του. Η νορβηγική επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αργά την Τετάρτη, καθώς κατέστη σαφές ότι τα ρεύματα θα μπορούσαν να κάνουν το παρασυρόμενο πλοίο να προσαράξει κοντά στην ακτή.

Οι νορβηγικές ναυτιλιακές αρχές εξέδωσαν ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης αργά την Τετάρτη και ξεκίνησαν τις προετοιμασίες σε περίπτωση πετρελαιοκηλίδας αφού το πλοίο έχει σημαντικές ποσότητες καυσίμων στις δεξαμενές του.

Το Eemslift Hendrika βρέθηκε στην περιοχή όπου συναντιούνται η Βόρεια και η Νορβηγική Θάλασσα απ’ όπου και ρυμουλκήθηκε μαζί με ένα μεγάλο σκάφος που χε πέσει από το κατάστρωμα του.

 

Διαβάστε ακόμα