Μια ματιά κάτω από το αναδυόμενο Concordia [video]

costa_concordia_2

Ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα διάσωσης στην ιστορία, τόσο από άποψη πεδίου εφαρμογής, όσο και προϋπολογισμού, η μετακίνηση του ναυαγίου του Costa Concordia από το νησί Giglio, έχει τραβήξει πολλά βλέμματα παγκοσμίως.

Είτε πρόκειται για την καινοτόμο προσέγγιση είτε για τον συνδυασμό τεχνολογίας και εφευρετικότητας, το έργο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής, ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, όταν η επίσημη ανέλκυση του ναυαγίου ξεκίνησε.

Το ναυάγιο αυτή τη στιγμή επιπλέει, ανυψωμένο κατά 22 μέτρα από τον ψεύτικο θαλάσσιο βυθό, και έχει συρθεί κατά περίπου30 μέτρα προς τα ανατολικά.

Ωστόσο, εάν αναρωτιέστε για την κατάσταση του σκάφους κάτω από το κύτος, δείτε το παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε από μια τηλεκατευθυνόμενη υποβρύχια κάμερα VideoRay Pro 4 Remotely Operated Vehicles (ROVs) και κυκλοφόρησε χθες:

Οι τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες κάμερες VideoRay Pro 4 ROVs έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υποβρύχια διαδικασία κατασκευής, όντας αναγκαίες για την ανόρθωση, ευθυγράμμιση του πλοίου, καθώς και για τη διαδικασία ανέλκυσης.

Αρκετές VideoRay ROVs κατέγραφαν κάθε λεπτό της κατάδυσης, καθοδηγούσαν την επιχείρηση, και επιθεωρούσαν το ναυάγιο, εργαζόμενοι υποβρύχια 24 ώρες του 24ώρου και 7 ημέρες την εβδομάδα. Μετά από δυόμισι χρόνια σχεδόν συνεχούς χρήσης, οι κάμερες VideoRay ROVs κατέγραψαν πάνω από 45.000 ώρες βίντεο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.Διαβάστε ακόμα