Ο Σιρόκος έριξε δελφίνι πάνω σε προβλήτα στην Σικελία

Sicily_sirocco
Ένα εμπορικό ιπτάμενο δελφίνι βυθίστηκε μερικώς το απόγευμα της Πέμπτης (16 Ιούνη) αφού έπεσε πάνω σε μια προβλήτα στο σικελικό νησί Στρόμπολι.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα στο περιστατικό, με τους 117 επιβάτες του σκάφους και τα έξι μέλη του πληρώματος να καταφέρνουν όλοι να αποβιβαστούν το σκάφος με ασφάλεια, ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 16:00 τοπική ώρα, όταν το πλοίο με το όνομα «Massaccio», κατέφθασε για να ελλιμενιστεί στο κεντρικό λιμάνι του νησιού. Οι ισχυροί άνεμοι όμως εμπόδισαν την ομαλή πρόσδεση και οδήγησαν το σκάφος σε σύγκρουση με μια τσιμεντένια προβλήτα.

Η ακτοφυλακή, η αστυνομία και οι λιμενικές αρχές παρενέβησαν για να εκκενώσουν με ασφάλεια το βυθιζόμενο σκάφος από τους επιβάτες και το πλήρωμα, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την πλώρη του Massaccio να μπάζει νερά και εντέλει να βυθιστεί στα ρηχά νερά γύρω από την προβλήτα.

Η Massaccio λειτουργεί επιβατικά δρομολόγια μεταξύ Στρόμπολι και των Αιολικών νησιών Lipari και Milazzo και θα διασωθεί από το νερό, την Παρασκευή.

Το περιστατικό προκλήθηκε από τους ορμητικούς νοτιοανατολικούς ανέμους, γνωστούς στους ναυτικούς κι ως σιρόκο που πνέουν πάνω από τη Σικελία με προέλευση την έρημο Σαχάρα και κατεύθυνση τις ακτές της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Δείτε τα παρακάτω βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Διαβάστε ακόμα