Παράπονα για ατέλειες από τους πρώτους επιβάτες του Harmony of the Seas (photos)

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως τη στιγμή που σαλπάρει από το Σαουθάμπτον στις 22 Μαΐου
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο παγκοσμίως τη στιγμή που σαλπάρει από το Σαουθάμπτον στις 22 Μαΐου

Μια σειρά από αναφορές στα μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα υποστηρίζουν ότι το “Harmony of the Seas”, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, δεν είναι έτοιμο να σαλπάρει ακόμα.

Οι επιβάτες που ήταν παρόντες στο προ-εναρκτήριο τετραήμερο ταξίδι του πλοίου, το οποίο ξεκίνησε στις 22 Μαΐου από το Σαουθάμπτον για το Ρότερνταμ, παραπονέθηκαν μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για διάφορες «ατέλειες» πάνω στο νέο μήκους 361 μέτρων κρουαζιερόπλοιο.
Harmony_of_the_Seas_ateleies3
Οι επιβάτες φέρεται να παρατήρησαν ανοιχτές τρύπες σε δάπεδα και τοίχους, μεγάλες ουρές αναμονής στις τραπεζαρίες, καθώς και δυνατούς θορύβους τη νύχτα από τους εργάτες στο πλοίο. Ισχυρίστηκαν επίσης ότι πολλά χαρακτηριστικά και υπηρεσίες διευκόλυνσης ήταν κλειστές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.
Harmony_of_the_Seas_ateleies2
Οι δημοσιεύσεις στα social media συνοδεύονταν από φωτογραφίες από το γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο που δείχνουν υπολείμματα υγρής βαφής και παραλείψεις σε θέματα ασφάλειας, με ορισμένους επιβάτες, ακόμη και να μετονομάζουν το πλοίο σε “Calamity (καταστροφή) of the Seas”.

“Ενώ η πλειοψηφία των χαρακτηριστικών του Harmony of the Seas είναι διαθέσιμα και ήδη τα απολαμβάνουν οι επισκέπτες, όπως συμβαίνει με κάθε νέα κατασκευή, προσθέταμε κάποιες τελευταίες πινελιές”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Royal Caribbean Cruises σχετικά με το θέμα.

Harmony_of_the_Seas_ateleies
Εργάτες συλλαμβάνονται από τον φακό να “προσθέτουν κάποιες τελευταίες πινελιές” στο κρουαζιερόπλοιο

«Ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την υπομονή τους, ώστε να διευθετήσουμε αυτές τις περιοχές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα πάντως με την ιδιοκτήτρια εταιρεία το με δυνατότητα φιλοξενίας 5479 επιβατών Harmony of the Seas ήταν έτοιμο για το επίσημο παρθενικό του ταξίδι, αυτό της Κυριακής 29 Μαΐου.

Το χωρητικότητας 227.000gt κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή αγκυροβολημένο στο Vigo της Ισπανίας, και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς Μάλαγα, όπου αναμένεται να δέσει στις 3 Ιουνίου, σύμφωνα με τα δεδομένα AIS. Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να φτάσει στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 5 Ιουνίου.

Αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, το Harmony of the Seas της Royal Caribbean θα πλεύσει την Δυτική Μεσόγειο από τη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας σεζόν πριν καταλήξει στο λιμενα βάσης του στο Port Everglades στο Fort Lauderdale της Φλόριντα το Νοέμβριο του 2016 από όπου θα πλεύσει την Καραϊβική.

Το πλοίο εντάχθηκε επίσημα το στόλο της εταιρείας στις 12 Μαΐου στο Saint Nazaire της Γαλλίας.

Δείτε όλες τις ειδήσεις για το Harmony of the Seas εδώ

Διαβάστε ακόμα