«Παρέλαση» ρωσικών πλοίων στο Βόσπορο[video]

 

vosporos_rosika_ploia_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Tούρκοι παρατηρητές πλοίων συγκεντρώνονται καθημερινά στο Βόσπορο και φωτογραφίζουν μια παρέλαση ρωσικών πλοίων.

Κάνουν λόγο για στρατιωτικά αλλά και εμπορικά πλοία, που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό προς την Μεσόγειο.

Μεταξύ άλλων, περιγράφουν ένα πλοίο γενικού σκοπού με ράμπες εκφόρτωσης οχημάτων στην πλώρη και την πρύμνη.

Εικάζουν πως προορισμός τους ίσως είναι η Συρία.

«Στην ομάδα μας, η πιο σημαντική εξέλιξη που παρατηρήσαμε είναι ότι τα εμπορικά πλοία χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν και στρατιωτικό εξοπλισμό, όχι όμως εκρηκτικά. Πρόκειται για προκατασκευασμένους στρατώνες, δεξαμενές νερού, στρατιωτικά φορτηγά, πάνω στα οποία διακρίναμε το στρατιωτικό έμβλημα των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία», εξηγεί στο euronews ο ερασιτέχνης παρατηρητής πλοίων Γιορούκ Ισίκ.

Ο Γιορούκ μας λέει πως η ασυνήθιστη ρωσική δραστηριότητα εντάθηκε στο τέλος του καλοκαιριού, όταν δηλαδή η Μόσχα ενίσχυσε τη συμμετοχή της στο συριακό εμφύλιο πόλεμο.

«Η έντονη κινητικότητα έδωσε ένα τρελό ρυθμό στο χόμπι μας. Δυσκολευόμαστε να προλάβουμε τα πλοία. Την προηγούμενη εβδομάδα, κάθε μέρα υπήρχε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στο Βόσπορο. Κάποιες μέρες υπήρχαν και δύο ή τρία και μερικές φορές πέρναγαν την ίδια ώρα. Το περασμένο Σάββατο, δύο ρωσικά πλοία, ένα που επέστρεφε στη Σεβαστούπολη κι ένα που έπλεε προς τη Μεσόγειο, συνέπεσαν ακριβώς εδώ, κάτω από τη γέφυρα του Βοσπόρου», λέει ο Ισίκ.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα