Πειρατές κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο και έκλεψαν το φορτίο και το πλήρωμα!

Η μπάριζα πετρέλευσης SPOB GRAHA DUA SATU, η οποία πραγματοποιεί κυρίως ανεφοδιασμό καυσίμων σε πλοία που είναι αγκυροβολημένα στα ύδατα Morosi, στο νοτιοανατολικό Sulawesi της Ινδονησίας, δέχτηκε επίθεση από πειρατές.

Οι 6 πειρατές επιβιβάστηκαν το βράδυ στις 6 Ιανουαρίου οπλισμένοι με ματσέτες, ενώ ένα σκάφος με εξωλέμβια μηχανή με δύο ακόμη πειρατές έκανε κύκλους γύρω από το πλοίο.

Το πλοίο τη στιγμή της πειρατείας ήταν αγκυροβολημένο. 8 μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στην τραπεζαρία και δέθηκαν. Αργότερα οι πειρατές ανάγκασαν το πλήρωμα να οδηγήσουν το δεξαμενόπλοιο σε μια καθορισμένη θέση και εν συνεχεία δέθηκαν και κλειδώθηκαν και πάλι στη τραπεζαρία του πλοίου.

Στη συνέχεια ένα άλλο πλοίο προσέδεσε στο υπό κατάληψη δεξαμενόπλοιο και όλο το φορτίο ντίζελ μεταγγίστηκε στο πρώτο.

Οι Πειρατές έφυγαν από το δεξαμενόπλοιο το πρωί της 7ης Ιανουαρίου, ληστεύοντας από το πλήρωμα και το πλοίο τιμαλφή (κυρίως ηλεκτρονικά) και μετρητά. Το δεξαμενόπλοιο έπλευσε πίσω στα ύδατα του Morosi και αγκυροβόλησε περίπου στις 07:00 η ώρα στις 7 Ιανουαρίου, αναφέροντας το συμβάν της πειρατείας στις αρχές.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα. Το πλήρωμα ήταν ασφαλές, και κανείς δεν τραυματίστηκε, το δεξαμενόπλοιο καταλήφθηκε από πειρατές για αρκετές ώρες.

Η οικονομική κατάρρευση είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε έξαρση της πειρατείας και των παράνομων δραστηριοτήτων.

Διαβάστε ακόμα