Πλήρωμα φορτηγίδας δεν πήρε χαμπάρι σύγκρουση με ψαροκάϊκο

MV_Jane_Virgo
Η φορτηγίδα Jane Virgo προκάλεσε την βύθιση του μήκους οκτώ μέτρων αλιευτικού σκάφους στα ανοικτά του Charles Point, στο λιμάνι Ντάργουϊν της Αυστραλίας, η οποία είχε ως συνέπεια να μείνουν τέσσερις άνδρες στα γεμάτα καρχαρίες νερά της περιοχής για 90 λεπτά.

Το πλήρωμα του μήκους 45 μέτρων πλοίου δεν παρατήρησε τίποτα στη διαδρομή της φορτηγίδας, παρόλο που ο πλοίαρχος του πλοίου ήταν σε βάρδια όταν συνέβη το περιστατικό την Κυριακή. Την πρώτη φορά που αντιλήφθηκαν το περιστατικό ήταν όταν έλαβαν ένα σήμα κινδύνου από τους άνδρες που ήταν στο άλλο πλοίο.

Το Jane Virgo παρέμεινε στην περιοχή για να αναμεταδώσει το μήνυμα μεταξύ των ανδρών και του λιμανιού Ντάργουϊν κι έπειτα συνέχισε το δρόμο τους. Η εταιρεία διαχείρισης της φορτηγίδας Shorebarge και οι λιμενικές αρχές μίλησαν με το πλήρωμα μετά την άφιξη του στο Ντάργουϊν το πρωί της 25ης Μαΐου 2016.

Η Shorebarge, αν και στην αρχή διέψευδε την εμπλοκή πλοίου της στο περιστατικό, με δελτίο τύπου της την επόμενη μέρα ανέφερε ότι το πλήρωμα του Jane Virgo είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένο. Η εταιρεία είχε βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της και είχε δώσει την αστυνομία πλήρη πρόσβαση στο σκάφος, το πλήρωμα και τα αρχεία του.

Το λιμενικό, παρά τις έρευνες που διενεργεί με τη συμμετοχή δυτών δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει τα συντρίμμια του αλιευτικού σκάφους.

Διαβάστε ακόμα