Προσπάθεια αποτροπής ρύπανσης από προσάραξη πλοίου στη λίμνη Σουπίριορ

Roger_Blough_lake_superior
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ συνεχίζει να παρακολουθεί το μηχανοκίνητο φορτηγό πλοίο Roger Blough, από τη στιγμή που το πλοίο προσάραξε την Παρασκευή το απόγευμα στο Gros Cap Reef στο Whitefish Bay στη λίμνη Σουπίριορ.

Τα πληρώματα της ακτοφυλακής πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους του εξωτερικού βυθίσματος του πλοίου, ενώ το πλήρωμα του Roger Blough πραγματοποιεί βυθομετρήσεις του εσωτερικού των δεξαμενών ώστε να εξασφαλίσει ότι οι πλημμύρες παραμένουν υπό έλεγχο.

Οι αστυνομικές αρχές εξακολουθούν να παραμένουν κι αυτές στην περιοχή, προσπαθώντας να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών.

Πάνω από 1800 μέτρα πλωτών φραγμάτων για τον περιορισμό του πετρελαίου (containment boom) έχουν αποσταλεί προς το σημείο ως ένα επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας έναντι μιας πιθανής περιβαλλοντικής ρύπανσης. Μια ομάδα διάσωσης θα διενεργήσει μια υποβρύχια εξέταση του κύτους με σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για την ανέλκυση του Blough τις επόμενες ημέρες.

Ο προγραμματισμός για την απομάκρυνση του πλοίου από τον ύφαλο διατηρείται, αν και προς το παρόν αυτό παραμένει προσαραγμένο στον ύφαλο.

Διαβάστε ακόμα