Πρόστιμο 100.000 δολαρίων γιατί σημάδεψε πλοίο με λέιζερ

mv_tokitae_wsf
To MV Tokitae παραδόθηκε το 2014 από την Vigor Industrial, και ήταν το πρώτο από μια σειρά τριών Olympic class οχηματαγωγών πλοίων 144 θέσεων για την WSF

Το Λιμενικό των ΗΠΑ τιμώρησε με 100.000 δολάρια πρόστιμο έναν κάτοικο της Ουάσιγκτον, ο οποίος πέρυσι σημάδεψε επίτηδες με ένα λέιζερ το πιλοτήριο του ferry Tokiate της Washington State Ferries (WSF).

Μια έρευνα για το περιστατικό που συνέβη στις 22 Οκτωβρίου 2015 οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο Mark Raden επέβαινε στο ferry της WSF Kitnap που διερχόταν μεταξύ Mukilteo και Clint όταν έστρεψε το υψηλής ισχύος μπλε λέιζερ προς το πιλοτήριο του πλοίου, προκαλώντας τραυματισμούς στον πλοίαρχο του πλοίου και τον υποπλοίαρχο.

Οι υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος επιδιώκουν τώρα την πληρωμή μιας αστικής ποινής 100.000 δολαρίων για την παραβίαση μιας ζώνης προστασίας και ασφάλειας, καθώς και για παρεμπόδιση της ασφαλής λειτουργία του Tokitae, ενώ αυτό έπλεε. Το τελικό ποσό της αστικής ποινής θα καθοριστεί από έναν σύμβουλο ακροάσεων του Λιμενικού Σώματος στο Arlington της Βιρτζίνια.

“Το να σημαδεύεις με λέιζερ ένα πλοίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και άμεσα παρεμβαίνει στην ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων και στην ικανότητα του Λιμενικού Σώματος να διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης”, δήλωσε ο Captain Joe Raymond, υπεύθυνος του λιμένα στον Τομέα Puget Sound. “Καλό θα ήταν τα άτομα που παρατηρούν επιθέσεις με λέιζερ σε εμπορικά πλοία και μικρά σκάφη και αεροσκάφη του Λιμενικού Σώματος να καλούν το 911”.

Το λιμενικό αναφέρει ότι εκτός από τις επιθέσεις με λέιζερ στα WSF, οι επιθέσεις με λέιζερ σε ελικόπτερα και σκάφη διάσωσης του Λιμενικού στο Puget Sound συνέχισαν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, κάτι που μπορεί να παρεμποδίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και να προκαλέσει τραυματισμούς.

Διαβάστε ακόμα