Σύντομη προσάραξη τάνκερ στην Αλάσκα

Την Παρασκευή, η αμερικάνικη ακτοφυλακή ανέφερε ότι το με Νορβηγία σημαία δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων Champion Ebony προσάραξε κοντά στο νησί Nunivak στην Αλάσκα, το πρωί της 24ης Ιουνίου.

Ο τομέας αγκυροβολίου της ακτοφυλακής έλαβε μια αναφορά από το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης στις 09:24 ότι το Ebony προσάραξε μεταφέροντας περίπου 14 εκατομμύρια γαλόνια διαφόρων προϊόντων καυσίμων.

Το πλήρωμα του Champion Ebony ήταν σε θέση να ανασύρει σε θέση πλεύσης ξανά το πλοίο και να το βάλει σε κίνηση στις 09:28 ώρες. Δεν αναφέρθηκε κανένα σημάδι ρύπανσης, και είναι αγκυροβολημένο για να γίνει μια εκτίμηση των ζημιών.

Ο καπετάνιος του τάνκερ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ρύπανση ή τραυματισμός που να προέκυψε από το συμβάν. Το πλήρωμα ενός Air Station Kodiak C-130 Hercules αεροπλάνου διεξήγαγε μια πτήση πάνω από το δεξαμενόπλοιο και δεν ανέφερε κανένα σημάδι ρύπανσης στην περιοχή.

“Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η προστασία του περιβάλλοντος”, δήλωσε ένας υπαξιωματικός. “Η ακτοφυλακή αντιμετωπίζει σοβαρά τις αναφορές για προσάραξη τάνκερ και διεξάγουμε έρευνα για να προσδιορίσουμε την αιτία του συμβάντος”.

Το Champion Ebony είναι ένα χωρητικότητας 45.000 dwt διπλού κύτους τάνκερ προϊόντων πετρελαίου. 24 μέλη του πληρώματος επέβαιναν κατά τη στιγμή του συμβάντος. Ο καιρός στη περιοχή αναφέρεται νεφελώδης, με ήρεμους ανέμους και κύματα που δεν ξεπερνούν το ένα μέτρο σε ύψος.

Διαβάστε ακόμα