Στα ναυπηγεία Ελευσίνας επισκευάζονται ταυτοχρόνως έξι πλοία

Εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών για το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει ο όμιλος ONEX

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας ανεβάζουν ρυθμούς όσο περνάει ο καιρός και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει ο όμιλος ONEX. Αυτές τις ημέρες επισκευάζονται ταυτοχρόνως έξι πλοία στις εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για τα: Μ/V SANTY, M/T LEMAN, M/T ARCTIC, M/V CHRYSANTHE, LPG GAZ SYNERGY, M/T ECOWIND.

Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της DEFEA 2023, της έκθεσης Άμυνας που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, η Fincantieri και ο Όμιλος ONEX Shipyards & Technologies παρουσίασαν την κοινή στρατηγική τους, αν ο ιταλικός όμιλος, ως κύριος ανάδοχος, αναλάβει το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων κορβετών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που επιδιώκει το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ONEX Shipyards & Technologies κ. Πάνος Ξενοκώστας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μέσα από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είμαστε σε θέση να παράσχουμε στο Πολεμικό Ναυτικό, και στους συμμαχικούς στόλους, άρτιες υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, τόσο στο πεδίο όσο και σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης, και σε πλήρη σύμπνοια με την Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική.

Το πρόγραμμα για την «Ελληνική Κορβέτα» έρχεται να εκπληρώσει ένα όραμα δεκαετιών για την πραγματική ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Δεν μένουμε σε λόγια, προχωράμε σε πράξεις, και εξασφαλίζουμε ότι οι κορβέτες του ΠΝ θα χτιστούν εδώ, στην Ελευσίνα! Εκπληρώνουμε το όραμα δεκάδων ελληνικών εταιρειών που στοιχίζονται γύρω από το πρόγραμμα της «Ελληνικής Κορβέτας» και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Δημιουργούμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ένα νέο βιομηχανικό οικοσύστημα που θα παραμείνει κληρονομία στη χώρα και στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.»

Μία ημέρα νωρίτερα η Κορεατική κυβέρνηση είχε επιλέξει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για το νέο Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης σχετικά με την μετατροπή-αναβάθμιση πλοίων συμβατικής τεχνολογίας σε “Eco-Friendly”.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα