Στο Αμβούργο για “λιφτινγκ” το Queen Mary 2 (video)

Die "Queen Mary 2" liegt am Samstagmorgen (26.11.2011) in Hamburg im Trockendock "ELBE 17" der Blohm + Voss Repair. Während des zehntägigen Werftaufenthaltes finden auf dem Kreuzfahrtschiff umfangreiche Überholungs- und Renovierungsarbeiten statt. Foto: Daniel Bockwoldt dpa/lno +++(c) dpa - Bildfunk+++

Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 27 Μαΐου, το Queen Mary 2 αγκυροβόλησε στον τερματικό σταθμό Steinwerder του Αμβούργου μεταφέροντας 2.000 επιβάτες. Το επόμενο διάστημα, το διάσημο κρουαζιερόπλοιο θα υποβληθεί σε μια σημαντική μετασκευή – τη μεγαλύτερη στη 12 χρόνια της ιστορίας του – στο γερμανικό ναυπηγείο Blohm+Voss.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το κρουαζιερόπλοιο να έλκεται από ένα ρυμουλκό στη δεξαμενή Elbe 17 και την υποδοχή του που ακολούθησε:

Η διάρκειας 21 ημερών ανακατασακευή θα κοστίσει μερικά εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει νέες μονάδες, τη συντήρηση των τριών προωθητικών συστημάτων πλώρης, νέο βάψιμο και εγκατάσταση τεσσάρων νέων πλυντρίδων (scrubbers), καθώς και τα αντίστοιχα φίλτρα καυσαερίων.

Οι ναυπηγικές και μηχανικές εργασίες περιλαμβάνουν τροποποιήσεις στο φτερό της γέφυρας, την εγκατάσταση νέων διαφραγμάτων για βελτιωμένη ευστάθεια σε περίπτωση βλάβης, καθώς και μετατροπές στις δεξαμενές.

Επιπλέον, 50 νέες καμπίνες και 200 τόνοι μεταλλικών κατασκευών πρόκειται να ενσωματωθούν στο πλοίο.

Είναι η έκτη φορά που το Queen Mary 2 ελλιμενίζεται στο Blohm+Voss.

Κατασκευασμένο το 2003, το Queen Mary 2 είναι ιδιοκτησία της Cunard Line της Carnival. Με ολική χωρητικότητα 148.528 gt, μήκος 345,03 μέτρων και πλάτος 48,7 μέτρα, την εποχή της κατασκευής της το 2003 από την Chantiers de l’Atlantique, το Queen Mary 2 ήταν το μακρύτερο, πλατύτερο, ψηλότερο και μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Μετά την μετασκευή του, το Queen Mary 2 ξεκινά το ταξίδι του στις 17 Ιουνίου για το Southampton πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.

Το 2015, το ναυπηγείο Blohm+Voss διεξήγαγε 10 παρόμοιες μετασκευές κρουαζιερόπλοιων, προετοιμάζοντας τα για το μέλλον.

Δείτε επίσης: Όταν το πολυτελές Queen Mary 2 είχε έρθει στον Πειραιά…

Διαβάστε ακόμα