Σύγκρουση containerships στο Bremerhaven της Γερμανίας

maersk_missouri_sugrousi_nautilia_

Το κοντέινερσιπ Maersk Laberinto ενώ εισερχόταν στο Bremerhaven της Γερμανίας συγκρούστηκε με το αγκυροβολημένο εκεί κοντέινερσιπ Maersk Missouri, το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου.

Το ατύχημα προκλήθηκε από ένα ισχυρό άνεμο, που έθεσε το Laberinto εκτός ελέγχου. Και τα δύο πλοία “τη γλίτωσαν” με ελαφρές ζημιές, όμως τρεις γερανογέφυρες σε μια αποβάθρα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ μια από αυτές εκτροχιάστηκε.

Αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να διαλυθεί. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων συζητά αν είναι εφικτό να σηκώσει την κατεστραμμένη γερανογέφυρα -μεγέθους 62,5 μέτρων- ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα σκάφος Triple-E (χωρητικότητας 18.000 teu), όπου με έναν κινητό γερανό θα μπορούσε να γίνει πιο λεπτομερής εκτίμηση της ζημιάς.

Η ζημία εκτιμάται πάντως ότι θα κοστίσει μερικά εκατομμύρια ευρώ. Κανένας από τους 30 εργαζόμενους που βρισκόταν στο σημείο όταν συνέβη το ατύχημα δεν τραυματίστηκε.

Στις 16 Φεβρουαρίου, το “Maersk Laberinto” έφυγε κατευθυνόμενο προς την Αμβέρσα, ενώ τα ξημερώματα της επόμενης μέρα ακολούθησε το “Maersk Missouri” σε πορεία προς το Newark.

Διαβάστε ακόμα