Το κρουαζιερόπλοιο World Dream σχεδόν έτοιμο να πλεύσει για Ασία (video)


Το World Dream, το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε για την ασιατική εταιρεία κρουαζιέρων Dream Cruises, έφυγε από το ναυπηγείο Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας στις 17 Σεπτεμβρίου, για να μεταφερθεί στον ποταμό Ems στο Eemshaven της Ολλανδίας.

Η μεταφορά μέσω ποταμιού είναι η επίσημη έναρξη του ταξιδιού του World Dream στη Βόρεια Θάλασσα, όπου το πλοίο θα υποβληθεί σε θαλάσσιες δοκιμές προτού ξεκινήσει για την έδρα του στην Ασία. Το World Dream έφθασε στη Βόρεια Θάλασσα, σύμφωνα με τα δεδομένα AIS του πλοίου στις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες ανακοινώσεις, το νεότευκτο πλοίο θα ξεκινήσει να πλέει από το Χονγκ Κονγκ στις 17 Νοεμβρίου και από το Nansha στις 19 Νοεμβρίου.

Η κατασκευή του 151.300 gt World Dream άρχισε τον Φεβρουάριο του 2016 με την τελετή κοπής χάλυβα στο Meyer Werft.

Τον περασμένο μήνα, η Genting Cruise Lines, μητρική εταιρεία της Dream Cruises, γιόρτασε την καθέλκυση του μήκους 335 μέτρων πλοίου.

Σχεδιασμένο για την κινεζική αγορά, το χωρητικότητας 3.400 επιβατών World Dream είναι το αδελφό πλοίο του Genting Dream, το οποίο παραδόθηκε στην εταιρεία τον Οκτώβριο του 2016.

“Το World Dream θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης της Genting Cruise Lines στην Ασία. Βασιζόμενοι στην επιτυχία του δίδυμου αδελφού του πλοίου Genting Dream, το World Dream επεκτείνει την ικανότητά μας και ενισχύει την ηγετική μας θέση στην αγορά στην περιοχή”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Kent Zhu, πρόεδρος της Genting Cruise Lines.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το World Dream στα λιμάνια βάσης του στο Χονγκ Κονγκ και το Nansha το Νοέμβριο για να μεγαλώσουμε περαιτέρω το Delta River Pearl ως κέντρο κρουαζιερόπλοιων και να αυξήσουμε την αγορά FlyCruise σε αυτό το τμήμα της Ασίας”, πρόσθεσε.

Δείτε το video από την μεταφορά του κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Ems:

Διαβάστε ακόμα