Βελτιώνει την εμπορική γραμμή Ασίας-Βόρειας Ευρώπης η Maersk (video)

Maersk_veltionei_asia_v_europi
H Maersk Line ανακοίνωσε βελτιώσεις στο μεταφορικό της δίκτυο που συνδέει την Ασία με την Βόρεια Ευρώπη, που είναι και η μεγαλύτερη εμπορική λωρίδα του κόσμου. Το αναπροσαρμοσμένο δίκτυο θα προσφέρει ένα πιο αξιόπιστες υπηρεσίες και θα μειώσει τους χρόνους διέλευσης στις βασικές διαδρομές, προσφέροντας παράλληλα εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους.

Η Maersk Line θα εξαλείψει τα επικαλυπτόμενα ζεύγη λιμανιών, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των άμεσων ανταποκρίσεων σε λιμάνια στο δίκτυο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα για αυξημένη αξιοπιστία μέσω πιο αργών ταχυτήτων, ενώ η μείωση των λιμανιών ανταπόκρισης θα καταστήσει δυνατό για τη Maersk Line να διατηρήσει ανταγωνιστικούς χρόνους διέλευσης.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Maersk Line ενισχύει τις υπηρεσίες της στη Γερμανία και την Ολλανδία, προσφέροντας πρωτοποριακούς χρόνους διέλευσης από τις κυριότερες ασιατικές αγορές στο Bremerhaven και το Ρότερνταμ. Οι χρόνοι διέλευσης προς δυσμάς βελτιώνονται φθάνοντας μέχρι και τις τέσσερις ημέρες, ενώ χρόνο διέλευσης προς ανατολάς, μεταξύ Ρότερνταμ και Σαγκάης, μειώνεται κατά πέντε ημέρες, παρέχοντας ένα μοναδικό προϊόν στην αγορά.

Ένα σημείο κλειδί για τις βελτιώσεις είναι η πιο αποτελεσματική εξάπλωση των υπερμεγεθών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk Line στις πέντε υπηρεσίες Ασίας – Βόρειας Ευρώπης στο δίκτυο:

“Αξιοποιούμε το μέγεθος μας για να παραδώσουμε ένα καλύτερο προϊόν. Με το μεγαλύτερο δίκτυο και την ανάπτυξη ενος ολοένα και πιο ομοιόμορφου στόλου ultra large πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, διατηρούμε την εκτενή άμεση κάλυψη μας, ενώ εστιάζουμε κάθε υπηρεσία προς την καλύτερη της εποχής διαμετακόμιση προς συγκεκριμένες αγορές όσον αφορά τις συναλλαγές”, δήλωσε ο Vincent Clerc, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής στην Maersk Line.

Ένα σταθερό και αξιόπιστο προϊόν

Η Maersk Line έχει αντλήσει εμπειρία από το πρώτο έτος λειτουργίας της συμμαχίας 2Μ https://enaftilia.gr/meta-tin-p3-h-2m/ όταν σχεδίαζε την αναπροσαρμογή του δικτύου. Έχοντας ξεκινήσει στις αρχές του 2015, η 10ετής συμφωνία με την MSC είναι η μόνη παγκόσμια συμμαχία που δεν επηρεάζεται από το “ανακάτωμα της τράπουλας” που εκτυλίσσεται σήμερα μεταξύ των παγκόσμιων συμμαχιών μεταφοράς κοντέινερ.

“Το βελτιωμένο δίκτυο μας είναι το αποτέλεσμα μιας σταθερής, σε στάδιο ωρίμανσης συμμαχίας που επιδιώκει την αντιμετώπιση των σημερινών αισθητών στους πελάτες σημείων πόνου. Ενισχύει την εμπορική μας προσφορά και προσφέρει στους φορτωτές μια σταθερή επιλογή σε περιόδους όπου άλλα δίκτυα συμμαχιών αναμένουν ανακατάταξη”, είπε ο Vincent Clerc.

Οι βελτιώσεις του δικτύου αναμένεται να εισαχθούν ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2016.

Δείτε μια περιγραφή των αλλαγών στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμα