Βίντεο: Κρουαζιερόπλοιο έπεσε σε κακοκαιρία και υπέστη εισροή υδάτων στους χώρους ενδιαιτήσεως!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το κρουαζιερόπλοιο της Carnival, Carnival Sunshine, έπεσε σε κακοκαιρία στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας, έχοντας σαν αποτέλεσμα να υποστεί μικρής έκτασης εισροή υδάτων στους εσωτερικούς χώρους ενδιαιτήσεως!

Το Carnival Sunshine ξεκίνησε μια κρουαζιέρα έξι ημερών προς τις Μπαχάμες στις 21 Μαΐου. Στο ταξίδι της επιστροφής στο Τσάρλεστον την Παρασκευή το βράδυ, το κρουαζιερόπλοιο έπεσε ένα βαρομετρικό χαμηλό με ανέμους που έφταναν τα 80 μίλια την ώρα.

Τα βίντεο που τραβήχτηκαν από επιβάτες φαίνεται να δείχνουν αρκετά μεγάλα κύματα τα οποία χτύπαγαν με μανία στο πλοίο. Τα δεδομένα του AIS που παρέχονται από το Pole Star έδειξαν ότι το πλοίο μείωσε την ταχύτητα του και έπλεε με 5 κόμβους ενώ ταυτόχρονα είχα αλλάξει πορεία ώστε να έχει τον καιρό στη «μάσκα» της πλώρης του.

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληρωμάτων της κοινότητας ναυτικών στο Διαδίκτυο, οι χώροι του πληρώματος στο Deck 0-4 πλημμύρισαν και το μπαρ του πληρώματος καταστράφηκε. Τα μέλη του πληρώματος που κοιμόντουσαν σε εκείνο το κατάστρωμα έπρεπε να μεταφερθούν στο θέατρο του πλοίου για να βρουν ένα μέρος ώστε να κοιμηθούν.

Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου εννέα ώρες μετά από προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα του.

Διάφορες μικροζημιές αναφέρθηκαν από επιβάτες και μέλη του πληρώματος, που σχετίζονται κυρίως με την εισροή που υπήρξε. Η ελαφριά εσωτερική ζημιά δεν ήταν αρκετή για να βγάλει εκτός προγράμματος το πλοίο το οποίο αφού αποβίβασε τους επιβάτες, επιβίβασε τους επόμενους για να ξεκινήσει την επόμενη κρουαζιέρα του το βράδυ του Σαββάτου.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά ορισμένοι επιβάτες παραπονέθηκαν για έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης από το πλήρωμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε μια σύντομη δήλωση, η Carnival είπε ότι «η επιστροφή του Carnival Sunshine στο Τσάρλεστον επηρεάστηκε από τον καιρό και την θαλασσοταραχή το Σάββατο. Οι επιβάτες του πλοίου ήταν ασφαλείς».

Το Carnival Sunshine (πρώην Carnival Destiny) είναι ένα κρουαζιερόπλοιο κατασκευής 1996 με χώρο για έως και 3.000 επιβάτες. Ήταν το πρώτο επιβατηγό πλοίο που ξεπέρασε ποτέ το όριο των 100.000 κόρων ολικής χωρητικότητας. Το πλοίο μετονομάστηκε το 2013 μετά από μια εκτεταμένη επισκευή.

Διαβάστε ακόμα