500+ άτομα διασώθηκαν από φλεγόμενο φέρρυ στο Πουέρτο Ρίκο (photos)

Coast Guard, locals rescue 511 responding to vessel fire near San Juan

Εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν από το φλεγόμενο επιβατηγό πλοίο Caribbean Fantasy που έπιασε φωτιά ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο το πρωί της Τετάρτης.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ και η τοπική αστυνομία μετέφεραν στην ξηρά το σύνολο των 512 επιβατών και το πλήρωμα από το πλοίο της American Cruise Ferries που έκαιγε περίπου δύο μίλια (3,2 χιλιόμετρα) μακριά από το Σαν Χουάν, την πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο, ενέφερε η Ακτοφυλακή σε ανακοίνωση της

Τα συνεργεία διάσωσης εργάστηκαν για ώρες για την απομάκρυνση των επιβατών και των εργαζομένων του πλοίου, οι τελευταίοι εκ των οποίων αποβιβάστηκαν λίγο μετά τις 14:00 τοπική ώρα και μεταφέρθηκαν στο Σαν Χουάν.

Η πυρκαγιά, η οποία αναφέρθηκε περίπου στις 07:40 π.μ., ξεκίνησε στο μηχανοστάσιο του πλοίου και εξαπλώθηκε σε άλλα διαμερίσματα του πλοίου.

Καπνοί έβγαιναν από διάφορα μέρη του μεγάλου λευκού πλοίο καθώς ενεργοποιήθηκε μια πορτοκαλί γλίστρα (τσουλήθρα διάσωσης), όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν από την αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

carribean_fantasy_fire3

Το μήκους 171 μέτρων πλοίο, που βρισκόταν καθ ‘οδόν προς τη Δομινικανή Δημοκρατία, τελικά προσάραξε περίπου 245 μέτρα ανοιχτά του Σαν Χουάν.

Η American Cruise Ferries μεταφέρει τουρίστες από το Σαν Χουάν στο Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Οι υπάλληλοι της Ακτοφυλακής δεν ήταν διαθέσιμοι για περαιτέρω πληροφορίες.

carribean_fantasy_fire2

carribean_fantasy_fire4

Διαβάστε ακόμα