60 κοντέινερ έχασε το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Madrid Bridge και άλλα 80 υπέστησαν ζημιές

Το πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Madrid Bridge χωρητικότητας 13.900 teu έχασε 60 κοντέινερ στις 7 Ιανουαρίου στον Βόρειο Ατλαντικό και ενώ βρισκόταν εν πλω προς τη Νέα Υόρκη.

Με βάση την αρχική έρευνα, η εταιρεία δήλωσε ότι περίπου 60 εμπορευματοκιβώτια χάθηκαν στη θάλασσα από και 80 υπέστησαν ζημιές, με τους αριθμούς να μπορούνε να αλλάξουν στη συνέχεια της έρευνας.

Το πλοίο αυτή την στιγμή βρίσκεται εν πλω με προορισμό την ανατολική ακτή των ΗΠΑ όπου και προγραμματίζεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Τσάρλεστον για να γίνει λεπτομερής εκτίμηση των ζημιών.

Το πλοίο κατασκευής 2018 διαχειρίζεται η K Line και η ασφαλιστική εταιρεία P&I να είναι το Japan P&I Club σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis.

Όπως έχουμε αναφέρει, το προηγούμενο έτος σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά με απώλειες εμπορευματοκιβωτίων που έφεραν στο επίκεντρο τις ανησυχίες σχετικά με τα ύψη που φορτώνονται τα κοντέινερ και την ασφάλεια του φορτίου σε πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων όταν αυτά πλέουν σε κακές καιρικές συνθήκες.

Τα ατυχήματα περιελάμβαναν το ONE Apus που έχασε 1.816 κοντέινερ στον Ειρηνικό στα τέλη του 2020 και το Maersk Essen που έχασε 750 κοντέινερ στη θάλασσα, επίσης στον Ειρηνικό, τον Ιανουάριο του 2021.

Διαβάστε ακόμα