Ακόμα μια φορά το «Πλοίο της Ειρήνης» στον Πειραιά

to_ploio_tis_eirinis_

Ακόμα μία φορά το ιαπωνικό Πλοίο της Ειρήνης, που πραγματοποιεί τον γύρο της Γης για έναν κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα, με αφετηρία το λιμάνι της Γιοκοχάμα, θα επισκεφθεί το λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από το Πορτ – Σαΐντ της Αιγύπτου στις 7 Σεπτεμβρίου 2014.

Το Πλοίο της Ειρήνης ξεκίνησε το τωρινό ταξίδι του στις 9 Ιουλίου 2014 και θα καταλήξει στη Γιοκοχάμα στις 21 Οκτωβρίου. Με άλλα λόγια, το ταξίδι διαρκεί 3 μήνες και 12 μέρες. Στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 1.000 άτομα διαφόρων εθνικών προελεύσεων, μεταξύ των οποίων επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Επόμενος σταθμός μετά τον Πειραιά θα είναι η Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια, το Πλοίο της Ειρήνης θα επισκεφθεί λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, μεταξύ των οποίων το Ντονέτσκ της Ουκρανίας για να μεταφέρει και στην πολύπαθη χώρα το μήνυμα της ειρήνης και του αφοπλισμού.

Το παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης συντονίζει τις εκδηλώσεις υποδοχής του Πλοίου της Ειρήνης τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Ήδη έχει ενημερώσει σχετικά τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και τον Δήμο Πειραιά. Στις εκδηλώσεις υποδοχής του Πλοίου της Ειρήνης στον Πειραιά έχουν προσκληθεί όλοι οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Γαβρίλης.

avgi.gr

Διαβάστε ακόμα