Ακτιβιστές εμπόδισαν την αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου Zuiderdam από το λιμάνι του Ρότερνταμ

Οι διαδηλωτές που συνδέονται με τη ΜΚΟ Extinction Rebellion εμπόδισαν την αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου ZUIDERDAM από το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Οι ακτιβιστές ουσιαστικά απέτρεψαν την αναχώρηση του πλοίου εμποδίζοντας την πρόσβαση στις μπίντες πρόσδεσης.

Αυτό το περιστατικό είναι το δεύτερο μέσα σε τέσσερα χρόνια που η συγκεκριμένη ΜΚΟ έβαλε στο στόχο της το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο.

Περίπου 60 ακτιβιστές από την Extinction Rebellion και μια από τις θυγατρικές της, την Scientist Rebellion, εισήλθαν στην προβλήτα που ήταν δεμένο το πλοίο και εμπόδισαν την απόδεση του

Η Extinction Rebellion απαιτεί τη διακοπή όλων των δρομολογίων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ρότερνταμ με σκοπό τη μείωση των εκπομπών που σχετίζονται με το κλίμα και την υγεία.

Η ομάδα υποστηρίζει ότι δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα καύσιμα μηδενικών εκπομπών σε μεγάλη κλίμακα, η διακοπή του κατάπλου στο λιμάνι είναι η μόνη επιλογή για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει εγκαταστάσεις cold-ironing facilities, οι οποίες θα επιτρέπουν στα πλοία να απενεργοποιούν τις γεννήτριές τους όταν είναι ελλιμενισμένα.

Ωστόσο, η Extinction Rebellion απορρίπτει αυτή την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι θα στερούσε αυτό το σύστημα από άλλες βιομηχανίες που χρειάζονται ανανεώσιμη ενέργεια.

Η ΜΚΟ στοχεύει συγκεκριμένα τις εκπομπές από τα κρουαζιερόπλοια, λόγω του ότι πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα πλοία είναι αποκλειστικά και μόνο για την ψυχαγωγία των ανθρώπων και δεν συμβάλουν στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Διαβάστε ακόμα