Ανέλκυση φορτηγίδων μετά τον τυφώνα Μάθιου (video)

barge_refloat

Ομάδες διάσωσης που συνεργάζονται με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ πραγματοποίησαν ανέλκυση δύο φορτηγίδων που προσάραξαν κοντά στο Έηβον της Βόρειας Καρολίνας κατά την διάρκεια του τυφώνα Μάθιου.

Οι φορτηγίδες κατασκευών (μήκους 42 μέτρων) βρίσκονταν δεμένες στη γέφυρα Herbert C. Bonner της Νήσου Hatteras πριν την άφιξη του τυφώνα, αλλά αποδεσμεύτηκαν το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου και προσάραξαν στο Έηβον, περίπου 20 ναυτικά μίλια νότια. Η μία από τις δύο, η KS 4512, βγήκε μάλιστα εντελώς στη στεριά.

Και οι δύο φορτηγίδες κουβαλούσαν μικρό όγκο πετρελαίου ντίζελ και υδραυλικού λαδιού (μερικές εκατοντάδες γαλόνια απ’ το καθένα).

Για προληπτικούς λόγους, οι τοπικές αρχές εκκένωσαν την περιοχή γύρω από την φορτηγίδα KS 4503 καθώς είχε προσαράξει πολύ κοντά σε κάποια παραλιακά σπίτια.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία PCL Construction Services έστειλε στην περιοχή έναν από τους υπεύθυνους εργοταξίου της και η Ακτοφυλακή έστειλε μια ομάδα της από το ακρωτήριο του Hatteras.

Την περασμένη Παρασκευή, διασωστικές ομάδες που συνεργάζονται με την Center Lift που έχει έδρα στην Νέα Ορλεάνη χρησιμοποίησαν αερόσακους για να ανυψώσουν την φορτηγίδα KS 4512 και να την μεταφέρουν ξανά στο νερό (με την χρήση πλωτού γερανού και εκσκαφέα), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθούσε και η KS 4503.

Παρακολουθήστε το σχετικό video:

Διαβάστε ακόμα