Ανθρώπινα απομεινάρια βρέθηκαν στο Concordia

concordia_nauageio

Οστά που ενδεχομένως να ανήκουν στο μόνο πρόσωπο που εξακολουθεί να αγνοείται από το ναυάγιο του Costa Concordia πιθανότητα να έχουν βρεθεί πάνω στο σκελετό του πλοίου.

Μια αναζήτηση για το τελευταίο αγνοούμενο άτομο ξεκίνησε την Τρίτη πάνω στο Costa Concordia στο λιμάνι της Γένοβας, όπου το σκάφος ελλιμενίζεται πλέον μετά την επιτυχή ανέλκυση και επιχείρηση ρυμούλκησης πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, τα οστά βρέθηκαν από δύτες στον κατάστρωμα νούμερο 3 του πλοίου και θα πρέπει να αναλυθούν για να επιβεβαιωθεί το αν ανήκουν ή όχι στον αγνοούμενο.

Το πράσινο φως για την αναζήτηση στο λιμάνι της Γένοβας έρχεται μετά από μια επιχείρηση αναζήτησης στο βυθό του νησιού Giglio που ακολούθησε την αναχώρηση του πλοίου και η οποία δεν επέφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Ομάδες ερευνητών της Πυροσβεστικής της Γένοβας, της Ομάδας Επιχειρήσεων Κατάδυσης του Ναυτικού της La Spezia και των Carabinieri της Γένοβας και της Guardia di Finanza αναμενόταν να ξεκινήσουν την αναζήτηση την Τρίτη από το κατάστρωμα νούμερο 4, που βρισκόταν κάτω από το νερό μετά την αρχική καταστροφή, και να συνεχίσουν την αναζήτηση τω προς τα χαμηλότερα καταστρώματα.

Το αγνοούμενο πρόσωπο έχει ταυτοποιηθεί με το όνομα Russel Rebello, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ήταν ένας σερβιτόρος από την Ινδία.

Τον Οκτώβριο, τα απομεινάρια της Maria Grazia Trecarichi ανακαλύφθηκαν στο πλοίο. Το δελτίο τύπου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα λείψανα να άνηκαν στον Trecarichi.

Συνολικά 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το πλοίο χτύπησε βράχια και βυθίστηκε εν μέρει κατά μήκος του Giglio το 2012.

Την Τρίτη, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι η διάλυση του πλοίου δεν θα ξεκινήσει πριν πραγματοποιηθεί η σε βάθος αναζήτηση του ναυαγίου.

Διαβάστε ακόμα