Αποτυχημένη μαζική πειρατική έφοδος σε τάνκερ στα στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ

Lavan_warship
Το πλοίο Lavan του ιρανικού ναυτικού που απέκρουσε την πειρατική επίθεση

Μια επίθεση σε ένα απροσδιόριστων στοιχείων τάνκερ ιρανικής ιδιοκτησίας από ένα στολίσκο πειρατικών σκαφών ματαιώθηκε από το ιρανικό ναυτικό νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ, μεταξύ Υεμένης και Τζιμπουτί.

Περίπου 115 ένοπλοι πειρατές που επέβαιναν σε 12 πειρατικά σκάφη διασκορπίστηκαν στην περιοχή από τον 41ο στόλο του ιρανικού Ναυτικού, το οποίο έριξε βροχή από πυροβολισμούς στα πλοία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που αναμετέδωσε το κρατικό ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (IRNA).

Τρεις ώρες αργότερα, οι πειρατές φέρεται να προσπάθησαν να επιτεθούν και πάλι στο τάνκερ, αλλά για μια ακόμη φορά αποκρούστηκαν από το ναυτικό στόλο, που περιελάμβανε το αντιτορπιλικό πλοίο Martyred Admiral Naghd και το πολεμικό πλοίο ανεφοδιασμού Lavan.

Το ναυτικό συνόδευσε το απροσδιόριστων στοιχείων τάνκερ σε μια “ασφαλή περιοχή”, κατέληγε η ανακοίνωση.

O 41ος στόλος του ιρανικού Ναυτικού αναχώρησε από τις νότιες ακτές της χώρας τον Ιούνιο για την προστασία των θαλάσσιων οδών που χρησιμοποιούνται από τις ιρανικά πλοία που επιχειρούν στα διεθνή ύδατα.

Τα τελευταία χρόνια, το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν έχει αυξήσει την παρουσία του στη διεθνή ύδατα για την προστασία των ναυτικών διαδρομών και την παροχή ασφάλειας στα εμπορικά πλοία και δεξαμενόπλοια.

Ευθυγραμμιζόμενο με τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της πειρατείας, το ιρανικό ναυτικό έχει προχωρήσει στη διεξαγωγή περιπολιών στον Κόλπο του Άντεν από το Νοέμβριο του 2008, διασφαλίζοντας τα εμπορικά πλοία και τα πετρελαιοφόρα που ανήκουν ή μισθώνονται από το Ιράν ή άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμα