Αποχωρεί από την Aegean Marine Petroleum o Μελισσανίδης με αποζημίωση 100 εκ. δολ.

aegean_marine

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ιδρυτής του Aegean Marine Petroleum Network, αποχώρησε μετά από 21 χρόνια, λαμβάνοντας 99,6 εκ. δολ. για το 22% των μετοχών που κατείχε, πουλώντας τες στην εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρία.

Ο Μελισσανίδης παραιτήθηκε άμεσα από τη θέση του ως επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης.

Θα συνεχίσει να συνεργάζεται ως σύμβουλος της εταιρείας “για να παρέχει διοικητική καθοδήγηση και να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση”, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

Οι 11.303.031 μετοχές του αγοράστηκαν από την εταιρία σε τιμή 8,81$ ανά μετοχή, βάσει του κλεισίματος συναλλαγών στις 16 Αυγούστου, καταβάλλοντας το συνολικό ποσό των 99,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μελισσανίδης δήλωσε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με την ηγετική ομάδα της εταιρίας ως σύμβουλος “και να δει την Aegean να συνεχίζει σε μια πορεία ανάπτυξης και επιτυχίας”.

“Πιστεύουμε ότι η ευμεγεθής επαναγορά των μετοχών της εταιρίας υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της διοίκησης στο μέλλον της Aegean και θα προσφέρει σημαντικά και άμεσα κέρδη για όλους τους μετόχους της”, δήλωσε ο Νικόλας Ταβλάριος, πρόεδρος της Aegean.

“Είμαστε τυχεροί που έχουμε έναν υγιή ισολογισμό και μια ισχυρή ρευστότητα, τα οποία μας επιτρέπουν να ξαναγοράσουμε μετοχές συνεχίζοντας να επενδύουμε στην επιχείρηση ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αυξήσουμε την αξία του μετοχικού μας κεφαλαίου.”

Διαβάστε ακόμα