Δύο τραυματίες από έκρηξη σε τάνκερ μεταφοράς καυσίμων στον Τάραντα (video)

mercuria_tanker

Δύο ναυτικοί τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη στο τάνκερ μεταφοράς καυσίμων Mercuria στο λιμάνι του Τάραντα στην Ιταλία. Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, πιθανότητα συγκολλητικών.

Πραγματοποιήθηκε έξκρηξη από αέρια σε χώρο χωρίς εξαερισμό, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά. Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα από το πλήρωμα πριν προλάβει να επεκταθεί στο υπόλοιπο πλοίο. Τα δύο μέλη του πληρώματος που πραγματοποιούσαν τις εργασίες συντήρησης τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το υπόλοιπο πλήρωμα δεν τραυματίστηκε και παρέμεινε στο πλοίο. Οι τοπικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση το Mercuria για περαιτέρω επισκευές και έλεγχο, ενώ η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζεται.

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για μόλυνση του νερού ή για σοβαρές ζημιές στο πλοίο, το οποίο αναμένεται να επανέλθει σε δραστηριότητα μετά την ολοκλήρωση των ειδικών ελέγχων.

Το τάνκερ μεταφοράς καυσίμων Mercuria (IMO: 9014547) έχει συνολικό μήκος 38 μέτρα, μέγιστο πλάτος 10 μέτρα και μέγιστο βύθισμα 4 μέτρα. Το βάρος του πλοίου χωρίς φορτίο είναι 1.100 DWT και το μεικτό βάρος σε τόνους είναι 513 GRT. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1989 στο ναυπηγείο Union Naval Valencia στην Ισπανία.

Παρακολουθήστε το σχετικό video:

Διαβάστε ακόμα