Εκκένωση υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου στην Ιταλία (video)

sea_dream_fire

Ξαφνική φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Sea Dream I της SeaDream Yacht Club, στο οποίο επέβαιναν 166 άνθρωποι. Την στιγμή του περιστατικού το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Καλαβρίας στη νότια Ιταλία.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα διασώθηκαν άμεσα από την Ιταλική Ακτοφυλακή και μεταφέρθηκαν στο φέρυ Vulcano Island της Siremar, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Ιταλικών μέσων. Τα αίτια της φωτιάς στη μηχανή παραμένουν άγνωστα, αλλά πηγές αναφέρουν ότι το σύστημα πυρόσβεσης CO2 του πλοίου έσβησε την φωτιά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2 τα ξημερώματα κατά την τοπική ώρα την 1η Σεπτεμβρίου και ακινητοποίησε πλήρως το κρουαζιερόπλοιο. Η εκκένωσή του πραγματοποιηθήκε νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας, 12 ολόκληρες ώρες μετά το ξέσπασμα της φωτιάς.

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1984, έχει βάρος 4.253 GT, μήκος 108 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα.

Το Sea Dream I είχε ψηφιστεί “Καλύτερο Μικρό Κρουαζιερόπλοιο του Κόσμου” στα βραβεία Vencedor της Dream Luxury Cruises το 2015, ενώ κατείχε υψηλή θέση και τα στα βραβεία αναγνωστών του Conde Nast Traveler επίσης το 2015.

Παρακολουθήστε το σχετικό video:

Διαβάστε ακόμα