Στον όρμο του Ναυαρίνου χρειάστηκε να προσεγγίσει φορτηγό πλοίο σημαίας Λιβερίας, προκειμένου να αποβιβάσει έναν 36χρονο ναυτικό που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το πλοίο βρισκόταν 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, όταν κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου και κινητοποίησε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Ο ασθενής ήταν ένας 36χρονος Τούρκος υπήκοος, ο οποίος ήταν ναυτολογημένος ως ναύτης στο φορτηγό πλοίο.
Μετά την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, το πλοίο κατευθύνθηκε προς τον όρμο του Ναυαρίνου, ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλής αποβίβαση του μέλους του πληρώματος με την συνδρομή της λάντζας ΣΑΝΤΙΝΟ, στην οποία επέβαιναν στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Ο 36χρονος παραλήφθηκε από το φορτηγό και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πύλου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, μετά την άφιξή του στην στεριά ο ναυτικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πύλου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω περίθαλψη. Οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τη φύση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο 36χρονος ούτε περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του.
Δεν ανακοινώθηκε επίσης η ταυτότητα του φορτηγού πλοίου ή ο επόμενος προορισμός του.















